ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΘΗΣΑΥΡΟΣ» ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΟΥ 2015!

πηγή: Intime
 

Μεγάλη φανέλλα φοράει η ΑΕΚ. Δεν είναι νέο αυτό, το ξέρω. Το αναφέρω, με αφορμή το ματσάκι της πρεμιέρας με τον Πλατανιά. Θέλω να πω ότι η ΑΕΚ θα έχει πρόβλημα με αντιπάλους στα κυβικά του Πλατανιά. Στα ντέρμπυ με τις ομάδες κορυφής του πρωταθλήματος η ΑΕΚ θα τα παίξει όλα στα ίσα. Είναι βέβαιο αυτό.

Στο DNA της ΑΕΚ είναι ο πρωταθλητισμός. Το είδαμε και στα δύο παιχνίδια της, σαν ομάδα Β' εθνικής, με τον μόνιμο πρωταθλητή Ολυμπιακό. Το πρόβλημα, επιμένω, θα είναι με τις «μικρές» ομάδες, που θα την αντιμετωπίζουν με μαζική, με ολοκληρωτική άμυνα.

Πολύ καλή εικόνα έδειξε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα, στο 3-0. Λόγω Πλατανιά! Λόγω «τύχης». Να ξέρουμε τι λέμε.

Το 1-0 έγινε διότι ο τερματοφύλακας έχασε τη μπάλλα και από τα χέρια του και από τα πόδια του. Χωρίς αυτή τη γκέλα η ΑΕΚ θα πήγαινε στα αποδυτήρια με το 0-0.

Το 2-0 έγινε αμέσως μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου και με προσωπική ενέργεια μπακ. Λοιπόν;

Αν δεν γινόταν το 1-0 και το όχι προϊόν επιθετικής δράσης 2-0, μήπως οι παίκτες της ΑΕΚ εκνευριζόντουσαν. Επειδή ήταν κυρίαρχοι στο ματς για 75-80 λεπτά και δεν σκοράριζαν.

Να μπούμε στο ψητό. Από την Β' εθνική η ΑΕΚ κατέδειξε ότι είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα από τον Δέλλα, όμως στην άμυνα! Καλό είναι αυτό. Πολύ καλό. Απ' εκεί ξεκινάει μια ομάδα. Από την άμυνα, πιο συγκεκριμένα από την πολύ καλή αμυντική λειτουργία όλης της ενδεκάδας.

Η άμυνα της ΑΕΚ είναι η βάση. Ο πυρήνας της. Ο θησαυρός της. Και απ' εκεί, από την αμυντική της λειτουργία θα εισπράξει επενδυτικά. Θα προσθέσει τα συν. Αν δεν πατάει στο βάθρο της άμυνας, τότε θα αρχίσουν τα μείον.

Με τον Πλατανιά η καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ δεν χρειάστηκε, όπως με Ίντερ. Να, όμως, που οι παίκτες του Δέλλα στην πραγματικότητα ήταν «απροετοίμαστοι» να τρυπήσουν την αντίπαλη άμυνα. Εκτός κι αν σταθούμε στα δύο «τυχερά» γκολ.

Διαβάστε ακόμα:

Ηρθε η ΑΕΚ με δήλωση πρωταθλητισμού