ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Και μπασκετάκιας να μην είσαι, δύσκολα να μην κανονίσεις την καθημερινότητά σου για να παρακολουθήσεις την αναμέτρηση της Ελλάδος κόντρα στην Ισπανία. Πρώτα-πρώτα επειδή οι αντίπαλοι είναι ομαδάρες, πρώτο επίπεδο. Και επειδή η κόντρα είναι σφαγή, όχι κάποιο φιλικό ματς. Κερδίζεις, μπαίνεις στους «4», χάνεις, πας σπίτι σου, ουσιαστικά.

Άσε τον μπασκετόφιλο με τις στατιστικές του, αυτή τη μαλακία. Που την ανεκάλυψαν και οι αθλητικοί συντάκτες του ποδοσφαίρου. Η καλύτερή του. Επειδή δεν ξέρουν από μπάλλα, επειδή δεν ξέρουν να περιγράφουν, να δίνουν την εικόνα του παιχνιδιού, γι' αυτό «γεμίζουν» τον... ποδοσφαιρικό τους λόγο με νούμερα και αριθμούς... στατιστικού χαρακτήρα.

Θα δούμε το Ελλάδα-Ισπανία για να πιούμε αλήθεια! Το καλύτερο ποτό. Όλοι λένε ψέματα, όχι μόνον οι πολιτικοί. Η ζωή μας είναι παγιδευμένη σε ψέματα, σε παραμύθια. Πάσχουμε από το αληθινό, από το γνήσιο.

Αυτό είναι το «μυστικό» της υψηλής θεαματικότητας των αθλητικών event, κυρίως του ποδοσφαίρου. Δεν είναι τόσο ότι βλέπεις ντέρμπυ. Είναι ότι αυτό που γίνεται μπροστά
στα μάτια σου είναι και ζωντανό και αληθινό. Άσχετα αν έχει ή, όχι ποιότητα.

Γι' αυτό σε κερδίζει το ματς. Σου χαρίζει αλήθεια. Και κάτι άλλο μονάκριβο. Τη χαρά της νίκης, όπως και την πίκρα της ήττας. Κι αυτή «προσφορά» είναι.

Διαβάστε ακόμα:

Σπανούλης εναντίον Τσίπρα και Μεϊμαράκη