«ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ» Ο ΜΑΡΚΟ ΣΥΛΒΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

πηγή: Intime
 

Τον προπονητή τον θέλεις σήμερα προσωπικότητα. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το μπίζνες ποδόσφαιρο, όχι απλά επαγγελματικό, το Νο1 άτομο σε μια ΠΑΕ είναι ο προπονητής. Αυτός έχει την ευθύνη της ομάδας κι αυτός είναι ο αληθινός εκπρόσωπός της, επειδή αυτός μιλάει στις κάμερες, αυτός έχει όλο το κομμάτι της επικοινωνίας με τον κόσμο.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεν παίζει δημόσια. Ούτε ο πιο φιρμάτος ποδοσφαιριστής. «Πρωθυπουργός» της ομάδας και μαζύ «υπουργός εξωτερικών» και «κυβερνητικός εκπρόσωπος» είναι ο προπονητής. Άρα, ο προπονητής, που πλέον δεν είναι μόνον προπονητής, αλλά και κώουτς και μάνατζερ, χρειάζεται να έχει βάρος. Να είναι προσωπικότητα, που λέμε, όχι σαν το «ανθρωπάκι» του Ολυμπιακού, τον Πορτογάλο Μάρκο Σύλβα.

Τελειώνει το ματς στην Ξάνθη και τον ρωτάει ένας αν βοηθάει το ελληνικό ποδόσφαιρο το γεγονός ότι στην αποστολή του Ολυμπιακού υπήρχαν 15 ξένοι και μονάχα τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές. Τα 'χασε ο Μάρκος! Και «απάντησε» ότι... κακώς γίνεται σ' αυτόν τέτοια ερώτηση.

Τι εννοούσε ο Σύλβας; Τι φταίω εγώ αν το αφεντικό παίρνει ξένους παίκτες κι όχι Έλληνες! Πολύ σωστή απάντηση, για ένα «ανθρωπάκι». Αυτή ήταν η κατάσταση στον Ολυμπιακό. Και πριν έρθω εγώ, άρα δεν έπρεπε να με ρωτήσετε τέτοιο πράμα. Πολύ σωστά απάντησε ο Σύλβας, αν λάβεις υπ' όψιν τα ελάχιστα κυβικά του, την απουσία προσωπικότητας.

Το δημοσιογραφικό ερώτημα στον Σύλβα ήταν τιμητικό! Δεν του ζήτησε κανείς ευθύνη γιατί ο Ολυμπιακός γεμίζει το ρόστερ του με αλλοδαπούς. Ούτε, άλλωστε, ο Ολυμπιακός σαν ιδιωτική επιχείρηση, σαν ανώνυμη εταιρεία έχει υποχρέωση να βοηθάει το ελληνικό ποδόσφαιρο, την εθνική ομάδα. Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης, της ΕΠΟ.

Είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, κύριε Σύλβα. Και σου κάνανε μια ερώτηση. Εσύ αν πράγματι ήσουν μέγεθος σαν άτομο, όχι ένας φοβικός επαγγελματίας, θα μας έλεγες την άποψή σου. Ότι είναι καλό, κακό, αδιάφορο και γιατί μια ΠΑΕ να έχει 90% ξένους παίκτες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ πάτησε μόνο 2-1 την ΑΕΚ