ΚΑΙ ΜΕ ΣΙΣΕ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ... ΠΙΟ ΒΑΡΥΣ Ο ΕΣΙΕΝ!

 

Τραγική κατάσταση. Ανθρώπινο είναι κάποιος να μη θέλει να συμβιβαστεί με το τέλος του. Ότι δεν είναι πλέον αυτός που ήτανε. Το βλέπουμε στον τραγουδιστή, στον ποδοσφαιριστή, στον κάθε επαγγελματία που αρνείται να τα παρατήσει. Γι' αυτό ο ποδοσφαιριστής από τις κορυφαίες ομάδες θα συνεχίσει σ' άλλη μικρότερη, με περιορισμένες φιλοδοξίες. Ο τραγουδιστής από τα μεγάλα μαγαζιά στα φτηνιάρικα.

Για σκέψου να έδινε πάλι φανέλλα στον Τζιμπρίλ Σισέ ο Παναθηναϊκός. Στον λατρεμένο ποδοσφαιριστή της εξέδρας. Μόλις πριν 3,5 μήνες ο Γάλλος είχε κάνει ανοικτό αίτημα, σχεδόν παρακαλούσε να τον ξαναπάρουν στον Παναθηναϊκό.

Ήταν ο Σισέ. Δεν είναι, πλέον. Όπως πιθανόν ήταν, στο παρελθόν, και δεν είναι σήμερα ο Εσιέν αυτός που ξέραμε. Για σκέψου, λοιπόν! Να είχε πάρει ο Αλαφούζος, λίγο πριν τον Εσιέν, τον Σισέ. Ο ένας ανίκανος να παίξει, άντε ψιλοτρώγεται ότι ο άλλος σ' έχει στο περίμενε να παίξει. Αν έχεις στην ομάδα δύο ονοματάρες, με τους οποίους ασχολείται περισσότερο ο γιατρός κι όχι ο προπονητής, το πράμα παραβαραίνει.

Συμφωνία έκανε να παίξει πέντε ματς ο Τζιμπρίλ Σισέ με μια ομαδούλα σε νησάκι του Ινδικού Ωκεανού, που αποτελεί γαλλική επικράτεια, από τους χρόνους της αποικιοκρατίας. Μπαίνει στο γήπεδο ο παίκτης και μετά από 8,5 λεπτά... επιστρέφει στο παρελθόν.

Αυτό ήταν το τέλος του Σισέ. Το οριστικό τέλος. Ούτε δέκα λεπτά δεν μπορούσε να βγάλει ο 34χρονος πρώην του Παναθηναϊκού. «Δεν είμαι λαμόγιο...» είπε. «Είχα προειδοποιήσει ότι η κατάσταση της υγείας μου πιθανόν να με προδώσει».

Ενάμισυ χρόνο νεώτερος του Σισέ, άσχετο αυτό, ο Εσιέν έχει ήδη προβληματίσει με την απουσία του.

Διαβάστε ακόμα:

Λάθος του Εσιέν που δεν ...γκομένισε στο μπαρ!