Ο ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Τι να σημαίνει αυτό. Δέκα ομάδες περίπου που ανέβηκαν από την Β' εθνική στην Α' εθνική είχαν δικηγόρο τον Βασίλη Κοντοβαζαινίτη. Ποδοσφαιριστής δεν ήταν, ούτε προπονητής. Τι είδους βοήθεια να έχει μια ομάδα από τον νομικό Κοντοβαζαινίτη, που βέβαια είχε μια γενική και ακαδημαϊκή προσέγγιση στα θέματα της...διαιτησίας.

Και την γυναίκα του ο Βασίλης την γνώρισε στην ΟΔΠΕ, στην ομοσπονδία διαιτητών Ελλάδος που δούλευε η καθηγήτρια ξένων γλωσσών Ντόρα, το διαμάντι κορίτσι. Πρώτη ομάδα που με δικηγόρο τον Κοντοβαζαινίτη ανέβηκε στην Α' εθνική ήταν το 1983 ο Απόλλων Καλαμαριάς με πρόεδρο τον Χάρυ Κλυν. Ακολούθησε η Ρόδος, η Καβάλα, ο Μακεδονικός, η Ξάνθη, ο Διαγόρας κ. α.

Η δημοσιογραφία και η δικηγορία είναι, λένε, δύο επαγγέλματα που οδηγούν παντού. Ο Κοντοβαζαινίτης που τον χάσαμε πριν ένα χρόνο, σα σήμερα 29 Σεπτεμβρίου, ήταν και δημοσιογράφος και δικηγόρος. Φτωχόπαιδο, και τα τέσσερα αδέλφια του σπούδασαν, πρόκοψαν, νοικοκυρεύτηκαν. Από φοιτητής ακόμα άρχισε να δουλεύει στην κρατική ραδιοφωνία-τηλεόραση, απ' όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Από το ποδόσφαιρο δεν πήρε ποτέ σύνταξη! Μέχρι τα τελευταία του, όσο του επέτρεπαν τα προβλήματα υγείας, ήταν σε δράση. Παρών κανονικά στις συνεδριάσεις της σούπερ ληγκ, της οποίας ήταν το παλαιότερο μέλος του συμβουλίου της.

Δημοσιογράφος ο Κοντοβαζαινίτης; Ούτε για αστείο το λες. Ο πιο αντιδημοσιογραφικός τύπος που έχω γνωρίσει. Μια ζωή μέσα στα πράγματα και ποτέ δεν σου έδινε μια είδηση. Γιατί; Το θεωρούσε ιεροσυλία, προδοσία να πει σε κάποιον άλλον, ακόμα και στον κολλητό του, οτιδήποτε αφορούσε έναν πελάτη του, μια ΠΑΕ, έναν πρόεδρο ΠΑΕ.

Για παράδειγμα. Έφερνε ο Κοντοβαζαινίτης στον Παναθηναϊκό προπονητή από την Πολωνία τον Γιάτσεκ Γκμοχ. Θα μάθαινες το νέο από τις εφημερίδες. Έκλεινε τη μεταγραφή του Κώστα Ορφανού από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό. Το ίδιο.

Διαβάστε ακόμα:

Αληθινή ιστορία παρασκηνίου με τον Κοντοβαζαινίτη