ΤΙ ΞΕΧΝΑΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ... ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

πηγή: Intime
 

Καλλονή-Ξάνθη 1-2 και στα τελειώματα του παιχνιδιού το κοράκι δίνει πέναλτυ, ανύπαρκτο πέναλτυ, στους γηπεδούχους που ισοφαρίζουν 2-2. Λάθος. Συμβαίνουν. Τα λάθη των διαιτητών συμβαίνουν. Οι Άγγλοι λένε ότι καλός διαιτητής είναι εκείνος που κάνει λίγα, λιγώτερα λάθη.

Διαμαρτυρήθηκε με τον γνωστό τρόπο ο Πανόπουλος της Ξάνθης για το πέναλτυ που δεν ήταν πέναλτυ. Αν προσέφευγε στην FIFA και την UEFA θα τον ρωτούσαν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Σκόντα: Προτείνετε τον διαιτητή για να τον προωθήσουμε; Επειδή έκανε μονάχα ένα λάθος!

Έτσι είναι. Πολύ μεγάλη επιτυχία για ένα κοράκι να κάνει ένα, μόνον ένα λάθος, έστω και σε φάση που αλλοιώνει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Και οι ξένοι διαιτητές κάνουν λάθη. Λέω για την σκέψη, την πρόταση του Αλαφούζου να οριστούν ξένοι στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό. Όπως, λέω, επίσης, ότι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει, όχι μονάχα μια φορά με ξένους διαιτητές όταν στην Ευρώπη αντιμετωπίζει και κατώτερές του ομάδες.

Θυμίζω ότι ξένος διαιτητής έχει να σφυρίξει παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος από τον Σεπτέμβριο του 1967. Με απόφαση του χουντικού ΓΓΑ Ασλανίδη. Είναι ντροπή να μας παίζουν ξένοι, είχε πει ο συνταγματάρχης της δικτατορίας που είχε το κομμάτι Αθλητισμός.

Υπ' όψιν ότι πριν το 1967 κάποιοι αλλοδαποί ρέφερυ έβγαζαν χοντρά χαρτζηλίκια. Ξένοι, αλλά τα έπαιρναν κανονικά. Που σημαίνει ότι τους τα σπρώχνανε κανονικά οι ομαδάρες μας και πριν 50 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα αρχή στον Παναθηναϊκό με τα νέα βαρίδια