ΛΑΜΟΓΙΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ Ο ΠΟΓΙΕΤ

πηγή: Intime
 

Άλλο πάλι κι αυτό. Και πολύ χουβαρνταλίδικα ξηγήθηκε στους παίκτες της ΑΕΚ ο νέος προπονητής της σενιόρ Πογιέτ. «Παιδιά, για τέσσερις ημέρες το κλείνουμε το μαγαζί, τραβάτε στο καλό, τα ξαναλέμε από Δευτέρα...». Τι κόλπο είναι αυτό; Γιατί ο Ουρουγουανός αποφάσισε να τους δώσει long play ρεπό;

Κι εγώ να ήμουν στη θέση του το ίδιο θα έκανα! Αν δεν έκανα το ίδιο, θα έξυνα το κεφάλι μου να βρω πως θα κερδίσω... συναισθηματικά τους παίκτες μου. Ακριβώς διότι έχω πλάνο να τους αλλάξω τον αδόξαστο! Προηγουμένως, όμως, θα χρειαστεί μια ντόπα ψυχολογική, να δείξω στους παίκτες ότι είμαι μαζύ τους, στην πλευρά τους, ότι δεν υπάρχει καμμία ανησυχία, ότι θα τους πιάσουμε σίγουρα τους στόχους μας. Και γι' αυτό ας είμαστε χαλαροί.

Πώς αλλοιώς να... χαλαρώσουν με το πιο καλύτερο τρόπο οι παίκτες μετά την ήττα από τον Αστέρα και την πίεση της εξέδρας; Με μια μικρή παύση των προπονήσεων. Είστε ελεύθεροι, τους είπε ο Πογιέτ, να διασκεδάσετε, να πηδήξετε, να πιείτε, να βγείτε έξω, όμως όλα με μέτρο.

Μη λησμονούμε ότι ο Πογιέτ έπεσε στην ΑΕΚ με αλεξίπτωτο από τον ουρανό. Στο πέλαγος βρέθηκε χωρίς να τον γνωρίζει κανείς και να γνωρίζει κανέναν στην ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός του έδωσε μια ξέρα, όμως μετά το ματς της Λεωφόρου ξαναβρέθηκε στον ωκεανό, όταν ήλθε η ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Αστέρα.

Πρώτο, λοιπόν, μέλημα του Πογιέτ είναι να στρώσει μια ξεκάθαρη και αποτελεσματική επικοινωνία με τους παίκτες, με τους οποίους θέλει να ξεκινήσει μια νέα «αρχή». Όχι ότι παρέλαβε την σκυτάλη από τον προηγούμενο, από τον Δέλλα, και συνεχίζουμε με την κεκτημένη ταχύτητα στο προηγούμενο μοτίβο. Όχι. Θα μπούμε σ' άλλους ρυθμούς, θα βγάλουμε άλλη εικόνα στο γήπεδο, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτή είναι η σκέψη του Ουρουγουανού. Και με το τετραήμερο ρεπό στην πράξη δείχνει στους παίκτες ότι θα γίνει από Δευτέρα μια άλλη εκκίνηση. Για το καλό μας. Το δικό σας και το δικό μου.

Διαβάστε ακόμα:

Αν ο Τσίπρας ήταν πρόεδρος των ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ