ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ

πηγή: Intime
 

Είναι σε χοντρό λούκι ο Παναθηναϊκός κι εμείς οι απ' έξω στο μπάνισμα. Αναγνωρίζουμε ότι η ΠΑΕ μετά την ποινή του δικαστή παραζορίστηκε και παρατηρούμε. Τι κάνει, τι μπορεί να κάνει η διοίκηση για να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα.

Ούτε ο κόσμος είναι σε θέση να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, ούτε οι οργανωμένοι, οι δημοσιογράφοι, οι παίκτες, ο προπονητής. Όλα είναι θέμα διοίκησης. Πρόβλημα διοίκησης.

Ένα κομμάτι είναι να αντιμετωπισθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στην ΠΑΕ από την απόφαση μηδενισμού στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό, την αφαίρεση βαθμών και το ότι η ομάδα θα παίζει σε άδεια Λεωφόρο.

Το άλλο κομμάτι είναι το καθαρά αγωνιστικό. Ευθύνη της διοίκησης επίσης! Δεν θα κάνει ό,τι θέλει ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής. Στα σοβαρά μαγαζιά τον πρώτο λόγο τον έχει η διοίκηση. Η ιδιοκτησία. Το αφεντικό της εταιρείας. Όλοι οι άλλοι δουλεύουν το πλάνο που έχει εγκρίνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, μήνα Δεκέμβριο 2015. Μ' άλλες στοχεύσεις ξεκίνησε η ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, αλλού βρίσκεται σήμερα.

1. Άλφα στόχος ήταν να βγουν φράγκα από τη συμμετοχή στο γιουρόπα. Α-ΠΟ-ΤΥ-ΧΙ-Α.
2. Βήτα στόχος το πρωτάθλημα. Αυτό σήμερα φαντάζει Ο-ΝΕΙ-ΡΟ.

Αφού ο επιστρέψας στην ΠΑΕ Χρήστος Παναγόπουλος αναλαμβάνει χειροπιαστές εξουσίες, να καλέσει αυτός τον Στραματσόνι και να του δώσει σημεία βολής. Ξεκάθαρα πράγματα, αν βέβαια ο Ιταλός εκτιμάται επαρκής για να συνεχίσει την προσεχή σαιζόν.

Ο χρόνος τρέχει, δεν περιμένει τον Παναθηναϊκό να ολιγωρεί. Η ΠΑΕ θα αποφασίσει, όχι ο Στραματσόνι, το πλάνο με βάση τα σημερινά δεδομένα, μέχρι τέλους σαιζόν, και για παραπέρα.

Δεν είναι τίποτα το εξαιρετικό ο Στραματσόνι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανεκτό να παίζει το «βλέπουμε και κάνουμε». Αυτά στα καφενεία, στις ομαδίτσες.

Λες, λοιπόν, στον Στραματσόνι «Αυτά θέλω, μπορείς;». Κι αν ο Στραματσόνι, ο κάθε προπονητής είναι σοβαρός επαγγελματίας, όχι τυχοδιώκτης, όχι ήρθα και ό,τι κάτσει, τους μισθούς να παίρνω και αν με σουτάρουν την αποζημίωση, σου ξηγιέται αναλόγως:

-Αυτά που θέλετε σαν ΠΑΕ εγώ θα τα πετύχω, με την προϋπόθεση ότι θα με καλύψετε στο άλφα, στο βήτα, στο γάμα, στο δέλτα. Θέλω αυτά τα τέσσερα, μου τα εξασφαλίζετε και δίνουμε τα χέρια.

Είναι σε θέση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ικανοποιήσει τις ανάγκες ενός σχεδιασμού σύμφωνα με τους υψηλούς της στόχους; Αυτό είναι το ζητούμενο. Διάκριση στην Ευρώπη και πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν πιάνονται με ψίχουλα. Ούτε με τραυματισμένους Εσιέν.

Διαβάστε ακόμα:

Πατέρας στον Παναθηναϊκό, όπως Καραμανλής στη ΝΔ