ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ «ΜΗΝΥΜΑ» ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Ποτέ δεν ξέχασε ο Σωκράτης Κόκκαλης ότι ήταν γάβρος της εξέδρας. Και σα γνήσιος οπαδός του Ολυμπιακού συμπεριφερόταν και... σκεπτόταν ακόμα κι όταν έγινε πρόεδρος της ομάδας, πρώτα στο μπάσκετ, μετά στο ποδόσφαιρο.

Ένας Απόστολος Νικολαϊδης κι ένας Γιώργος Ανδριανόπουλος, αλλά και ένας Σταύρος Νταϊφάς και Γιώργος Βαρδινογιάννης, ποτέ δεν θα έλεγαν «κότες» και «πελάτες» τον αντίπαλο. Αυτό ήθελε ο Κόκκαλης. Να αποκτήσει υπεροχή απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό, για να χαίρεται μετά όταν έλεγε «Τους έχω για πλάκα τους βάζελους...».

Τον... κώλο του Σωκράτη Κόκκαλη τον γνωρίζουν πολύ καλά τα μπετά του σταδίου Καραϊσκάκη, από το 1964 που 25χρονος ήρθε στην Ελλάδα. Μόνιμος στην εξέδρα. Δεν έχανε ματς. Άρρωστος γάβρος, πετυχημένος επιχειρηματίας. Έφθασε να γίνει ο Νο1 επιχειρηματίας στην Ελλάδα και ο ποδοσφαιρικός πρόεδρος με τα περισσότερα πρωταθλήματα.

«Άσε, ρε, Μαρινάκη, να πάρει το πρωτάθλημα και κάποιος άλλος...» είπε ο Κόκκαλης με το βροντώδες γέλοιο του. Αστειάκι; Έτσι φάνηκε. Κι όμως, αυτή η ατάκα «Μήπως είναι καλύτερα να άφηνε να πάρει το πρωτάθλημα και κανένας άλλος...» έχει το σκληρό, το αυστηρό νόημά της.

Ήταν σαν να είπε ο Κόκκαλης στον Μαρινάκη «Κάνε κράτει...». Σε τι να κάνει κράτει ο σημερινός πρόεδρος; Ο ίδιος ξέρει. Τι πρέπει να κάνει, τι δεν πρέπει να κάνει για να μην τον μισεί η μισή Ελλάδα.

Δηλαδή, τι; Ο Μαρινάκης να... προσπαθεί να χάνει το πρωτάθλημα για να μην τον βρίζουν οι αντιολυμπιακοi; Όχι, βέβαια. Άλλο «μήνυμα» διαβάζω εγώ στην ατάκα του Κόκκαλη.

Ο στόχος δεν είναι να πάρεις το πρωτάθλημα, όταν είσαι ομάδα υψηλής δημοφιλίας, όπως π.χ. ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ. Και η κατάκτηση του πρωταθλήματος προκαλεί ψιθύρους δικαιολογημένα και αδικαιολόγητα, άσχετο αυτό.

Αυτή η farwest κόντρα Αλαφούζου, Σαββίδη και Μελισσανίδη με τον Μαρινάκη δεν οφελεί τον Ολυμπιακό. Πολύ περισσότερο τον ίδιον τον Μαρινάκη. Αυτό «εννοεί» ο Κόκκαλης. Πού θα πάει αυτή η ιστορία; Κάποτε πρέπει να τελειώσει. Πώς;

Αν κάνει ο Μαρινάκης αυτό που δεν έχει κάνει ο Κόκκαλης! Να τα βρει με «άλλους» για να φτιάξουν όλοι αυτοί οι δυνατοί ένα σωστό πρωτάθλημα. Όχι να παίζουν σ΄ένα πρωτάθλημα πατσαβούρα. Αυτό «εννοεί» ο Κόκκαλης. Για όποιον καταλαβαίνει.

Διαβάστε ακόμα:

Κόκκαλης, το απωθημένο του Μαρινάκη