ΑΝ Ο ΒΑΡΩΝΟΣ «ΕΛ ΤΣΑΠΟ» ΑΓΟΡΑΖΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

Πολύς ντόρος έπεσε σ' όλο το γλόμπο για τον αρχιβαρώνο ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» με την σύλληψή του. Σε πρώτο πλάνο της παγκόσμιας ενημέρωσης το όνομα του Μεξικανού εγκληματία. Και ανάμεσα στα άλλα όταν πια τον ξαναφουντάρησαν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, αποκαλύφθηκε πως ο Ιοακίμ Γκούσμαν, γνωστός σαν Ελ Τσάπο, σκεπτόταν να γίνει ιδιοκτήτης στο πακέτο μετοχών της λονδρέζικης Τσέλσυ.

Κουίζ. Ποιος έχει διπαράξει μεγαλύτερα και περισσότερα εγκλήματα, ο Ελ Τσάπο ή, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Η σωστή απάντηση, αφού αγνοήσουμε το τι αναφέρει το ποινικό μητρώο των δύο, είναι πως σε εγκληματικότητα υπερέχει ο Ρώσος.

Παρακάτω. Ακόμα και σε πρωταθλήματα που δεν υπάρχουν περιθώρια για βρωμοδουλειές, όπως το αγγλικό, πάντα το ποδόσφαιρο αποτελεί χώρο και βιτρίνα για έναν «αμφιλεγόμενο» επιχειρηματία. Επειδή η ομάδα έχει οπαδούς. Πιστούς. Που στο όνομα του συμφέροντος της ομαδάρας τους κλείνουν μάτια και αυτιά.

Τι γίνεται στην Ελλάδα. Μουτράκλες του υποκόσμου παίρνουνε ομάδες και της σούπερ ληγκ. Με την ευκαιρία ένα ερώτημα με αγκάθια. Αγοράζει ελληνική ομάδα έμπορος ναρκωτικών. Κάποιος με πακέτα από πορνεία. Τι θα κάνει ο οπαδικός κόσμος της ομάδας; Πριν δοθεί απάντηση, να αναφερθεί το εξής: Ποτέ δεν έγινε διαδήλωση σε βάρος μεγαλομέτοχου που θα έπρεπε να ήταν φυλακή. Απεναντίας ήταν πάντα αποδεκτός αρκεί να έβαζε το χέρι στην τσέπη για να κάνει μεγάλες μεταγραφές.

Διαβάστε ακόμα:

Καρφώνω βαρώνο σημαίνει ανοίγω τον τάφο μου