Η ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΣΑΒΒΙΔΗ, Ο ΑΓΓΕΛΟΣ

πηγή: Intime
 

Τι να μας πει ο Αναστασιάδης, που επί των ημερών του ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια διάλυσης και παρακμής, είναι μια πρώτη, πολύ βολική προσέγγιση στα λόγια σήμερα του προπονητή. Πράγματι μ' αυτόν ο ΠΑΟΚ την περασμένη σαιζόν έφθασε να περνάει 5 βαθμούς τον Ολυμπιακό, τον οποίον μάλιστα είχε κερδίσει στο Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια, όμως, πήρε μια κατηφόρα αφρενάριστη η ομάδα.

Και σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι χειρώτερος από τον χειρώτερο ΠΑΟΚ, επί Αναστασιάδη. Ο ίδιος λέει ότι είναι ανήκουστο ιστορικά να βρίσκεται 24 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό, ενώ το πρωτάθλημα θέλει ακόμα 10 αγωνιστικές.

Εκεί πήγε η δουλειά στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Κάθε χρόνο χειρώτερα. Κάθε πέρυσι καλύτερα. Και γιατί αυτό; Επειδή, κατά τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο ΠΑΟΚ δεν νικιέται! Επειδή ο μέγας αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι ο... ΠΑΟΚ!

Ας κρίνουμε την κουβέντα του παοκτσή Αναστασιάδη, όχι τον ίδιον. Όχι τον προπονητή. Δεν μίλησε, άλλωστε, σαν προπονητής. Θα μπορούσε να ήταν ο γιατρός της ομάδας, ο μασέρ της, ο γυμναστής της, ο λογιστής της, αυτός που μαζεύει τις μπάλλες, αυτός που ασπρίζει τις γραμμές στο γήπεδο. Ο Αναστασιάδης μίλησε επειδή γνωρίζει τον ΠΑΟΚ από μέσα, από πολύ μέσα.

Και τι είπε; Επανέλαβε αυτό που υποστήριζε από το 1996! Τη μαύρη αλήθεια του ΠΑΟΚ. Ότι η δημοφιλέστερη ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τα δικά μου λόγια θα το... μεταφράσω, είναι αιχμάλωτη μιας αρρωστημένης νοοτροπίας. Κι αυτή η νοσηρή, η μοιρολατρική, η αυτοκαταστροφική οπαδική κουλτούρα φθάνει μέχρι τους ποδοσφαιριστές και έχει τις αρνητικές συνέπειές της στην απόδοσή τους.

Είναι ο ΠΑΟΚ του παράπονου. Της μιζέριας. Ότι τον κυνηγάνε. Ότι τον αδικούνε. Κι αυτή την αταίριαστη για πραγματικά μεγάλη ομάδα νοοτροπία την... υιοθετούν τα αφεντικά της διότι, βέβαια, τους βολεύει. Τους απαλλάσσει των ευθυνών τους.

Ιβάν Σαββίδη,τζάμπα δουλειά να τυπώνεις νέες φανέλλες της παοκάρας. Μαντήλια παράγγειλε, και με σένα στο κουμάντο ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει ανάγκη για τα δάκρυα του από ασπρόμαυρα μαντήλια.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης απέτυχε να βοηθήσει τον Πατριάρχη, ο Ιβάν;