ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

πηγή: Intime
 

Νόμος. Ούτε ένας πρόεδρος ομάδας δεν έχει γλυτώσει τις αποδοκιμασίες. Νόμος άγραφος της εξέδρας. Αν η ομάδα δεν πάει καλά, θα έρθει και η σειρά του αφεντικού. Όχι κατ' ευθείαν μπινελίκια στον άνθρωπο που βάζει λεφτά. Υπάρχει μια ιεράρχηση. Υπάρχει ένας κώδικας στο γηπεδικό υβρεολόγιο.

Πρώτος στόχος η διαιτησία. Δεν βγάζει αποτελέσματα η ομάδα, φταίει η πουλημένη διαιτησία. Μετά φταίνε οι παίκτες. Και ο προπονητής. Πιθανόν, ανάλογα με την περίπτωση, σε μια ομάδα πρώτος στόχος να είναι ο προπονητής και μετά οι παίκτες.

Ο τελευταίος που θα τα ακούσει είναι ο πρόεδρος. Ο μεγαλομέτοχος. Φταίει, δεν φταίει. Η εξέδρα δεν είναι δικαστήριο για να διερευνήσει αν φταίνε οι παίκτες, ο προπονητής, ο πρόεδρος, η διαιτησία. Η εξέδρα θα ρίξει μπινελίκια και όποιον πάρει ο χάρος μόνον αν η ομάδα δεν πάει καλά.

Αλήθεια, για τα χάλια του ΠΑΟΚ φταίει ο Ιβάν Σαββίδης; Αν πράγματι είναι ανύπαρκτος, τότε δεν φταίει. Κι αν πράγματι είναι ανύπαρκτος δεν έχει καμμία συμμετοχή και στην περίπτωση που η ομάδα πήγαινε καλά.

Ο Ιβάν Σαββίδης, όμως, μόνον ανύπαρκτος δεν είναι. Δεν είναι ποδοσφαιριστής, ούτε προπονητής, ούτε πρόεδρος, όμως ο ΠΑΟΚ ξεκινάει απ' αυτόν. Είναι το κουμάντο. Αυτός αποφασίζει. Άρα, ό,τι συμβαίνει στην ΠΑΕ και στην ομάδα έχει την πρώτη ευθύνη.

Και πέρυσι τα άκουσε ο Ιβάν Σαββίδης. Όπως και σύνδεσμοι οργανωμένων του έκαναν ανοικτή κριτική ότι δεν ασχολείται σοβαρά με την ομάδα. Ήταν, λοιπόν, απίθανο να τη βγάλει καθαρή ο... επενδυτής του ΠΑΟΚ όταν η ομάδα χάνει στην Τούμπα από τον Ηρακλή. Μία ήττα που δεν την σηκώνει το παοκτσήδικο φιλότιμο της εξέδρας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αρβελάτζε και ο «άνθρωπος» του Ιβάν