ΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ... ΠΕΤΡΙΝΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

πηγή: Intime
 

To be on time. Να είσαι στην ώρα σου. In the proper moment. Να ενεργείς την κατάλληλη στιγμή. Η κουβέντα για τον Μάρκο του Παναθηναϊκού. Ένας είναι ο Μάρκος, ο Μπεργκ. Ο ποδοσφαιριστής, αυτός κι όχι κάποιος άλλος, που κράτησε ψηλά τον Παναθηναϊκό στα πέτρινα χρόνια της ομάδας.

Έτσι το λέγανε οι γάβροι όταν για εννιά χρόνια είχαν μείνει χωρίς πρωτάθλημα. Τα πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού. Και σε εποχή, για να μη ξεχνιόμαστε, που η ομάδα δεν είχε οικονομικό πρόβλημα, όπως συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό από το 2010. Να ξέρουμε τι λέμε. Ακόμα κι όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Κόκκαλης, ο Ολυμπιακός ήταν εκτός κόλπου μέχρι το 1997.

Πού είναι σήμερα ο Μπεργκ; Δεν υπάρχει. Το παλληκάρι είναι πλέον σ' άλλον πλανήτη. Δεν είναι αυτός που ήταν. Ποιος φταίει; Τι φταίει; Είπαμε. Το be on time. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αποφασίσει στην ώρα του. In the proper moment. Να δώσει μεταγραφή στον Σουηδό πριν βρωμίσει η δουλειά.

Τίποτα δεν είναι το ίδιο αύριο. Το σήμερα κρατάει ένα χρόνο, δύο χρόνια, όμως όχι όσο γουστάρεις εσύ. Τίποτα δεν είναι ακίνητο. Τα πάντα ρει, που έλεγε ο δικός μας ο Ηράκλειτος. Όλα τρέχουν. Όλα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Από τη μία σαιζόν στην άλλη.

Δεν θέλει συζήτηση το πράμα. Φως φανάρι η δουλειά ότι ο Τόμας Μπεργκ δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όπως όλες οι ΠΑΕ είναι του δημοτικού, για να είμαστε πιο ακριβείς του νηπιαγωγείου στο επικοινωνιακό κομμάτι. Είχε αδυναμία να πείσει τον κόσμο ότι θα ήταν πιο οφέλιμη στην ομάδα η μεταγραφή του παικταρά παρά η παραμονή του κι άλλο.

Έτσι που λες. Αταίριαστο πράμα εξελίχθηκε στην πορεία το ζευγάρωμα Παναθηναϊκού-Μπεργκ. Ο μεν παίκτης με την πράσινη φανέλλα πήρε τα επάνω του, ξεπέρασε κάθε προσωπική του προσδοκία, ο δε Παναθηναϊκός ρετάριζε. Τι κάνεις to be on time; Αποφασίζεις in the proper moment!

Τα πρωτοσέλιδα σκέτα γιουσουφάκια στην οπαδική μαστούρα θέλουν Μπεργκ, και Εσιέν, δεν θα έλεγαν όχι και στον Νεϋμάρ, και ο Αλαφούζος ο φουκαράς αν παραχωρούσε τον Σουηδό δεν θα τολμούσε να πάει Λεωφόρο. Για μια φορά ακόμα κέρδισε η φανατίλα της εξέδρας. Και τα πρωτοσέλιδα. Τι κέρδισαν; Την εξαφάνιση του Μπεργκ.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα στα λάθη