Η... ΑΤΙΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

πηγή: Intime
 

Το ματς της χρονιάς είναι για τον Παναθηναϊκό, είπε ο Στραματσόνι. Επειδή ο Ιταλός αναφέρεται στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό, δεν είναι εκτός θέματος αν τον ρωτήσει κάποιος: Για τον Ολυμπιακό τι ματς είναι, της διετίας, της πενταετίας, του μηνός Μαρτίου, της εβδομάδας.

Τι θέλω να πω. Είσαι μητροπολίτης. Είσαι εισαγγελέας. Αρχηγός της πυροσβεστικής. Υπουργός. Διευθυντής της αστυνομίας. Κάτι είσαι, ρε Καραγκιόζη. Κι αυτό το «κάτι» είναι σοβαρό. Το ίδιο ισχύει και για τον εκδότη, τον δημοσιογράφο.

Να δημοσιεύσεις, δεν λέω όχι, και τη μαλακία που θα πει ο άλλος. Όχι, όμως, να «παραδοθείς» στη μαλακία που θα κλάσει κάποιος. Η μαγκιά είναι να την κριτικάρες την ανοησία του. Να την αξιολογήσεις έστω και να την παρουσιάσεις ανάλογα. Το ασήμαντο, ασήμαντο. Το ψέμα, ψέμα. Όχι να φουσκώνεις το ανύπαρκτο για υπαρκτό. Όχι να αγνοείς τη σκοπιμότητα του αλλουνού και να τη λανσάρεις για γνησιότητα.

«Ζήτημα τιμής» η νίκη για τους παίκτες του Παναθηναϊκού φέρεται να δήλωσε ο Λέτο. Δηλαδή; Αν δεν κερδίσουν, αν χάσουν από τον Ολυμπιακό, τότε θα μείνουν χωρίς τιμή οι συμπαίκτες του Αργεντινού και ο ίδιος. Πιθανόν να είναι... άτιμοι αν δεν νικήσουν στο Καραϊσκάκη.

Λέγονται, ρε, αυτά τα πράγματα; Το πιθανότερο είναι να μη λέγονται. Να... γράφονται, όμως, επειδή δήθεν λέγονται. Όσο για το άλλο του Στραματσόνι, ότι είναι το ματς της χρονιάς. Αν, δηλαδή, χάσει ο Παναθηναϊκός, θα είναι η ήττα της χρονιάς; Αν αρπάξει μια τεσσάρα, θα είναι η τεσσάρα της χρονιάς. Έτσι πάει.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόταση Μαρινάκη να σταματήσουν τα εγκλήματα της διαιτησίας