ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΟΚ

πηγή: Intime
 

Ακούγεται το όνομα Φερνάντο Σάντος για προπονητής ΠΑΟΚ. Όχι, ρε τέτοιο πράμα! Δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο, όμως το όνομα του Πορτογάλου παίζει, και στην περίπτωση ισχύει όπου καπνός, ινδιάνικος και εργοστασιακός, και φωτιά. Αν, τελικά, προκύψει τέτοιο πάντρεμα, τότε θα αποδειχθεί για μια φορά ακόμα ότι εκεί στον ΠΑΟΚ δεν γνωρίζουν τι θέλουν..., μάλλον δεν γνωρίζουν ποιον προπονητή χρειάζεται η ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό αξιόπιστο και αποτελεσματικό.

Ο Φερνάντο Σάντος, ένα, πρόκειται για σοβαρό άτομο. Δεν φθάνει αυτό για να ξεφύγει ο ΠΑΟΚ από τη μιζέρια.

Ο Φ.Σ., δύο, γνωρίζει πάρα πολύ καλά την Ελλάδα, τις ελληνικές ομάδες, το εγχώριο πρωτάθλημα. Ούτε αυτό το συν είναι αρκετό. Αν, πράγματι, είναι συν... Ως σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη θα πρότεινα και θα επέμεινα για προπονητή που να μη γνωρίζει τίποτα και κανέναν. Να δουλέψει χωρίς να γνωρίζει κάθε πουστιά που τον περιμένει.

Ο Φ.Σ., τρία, που έχει εργαστεί στην ΑΕΚ, δυο φορές, στον Παναθηναϊκό, στην εθνική ομάδα και στον ΠΑΟΚ είναι πράγματι άνθρωπος της δουλειάς. Δεν παριστάνει τον προπονητή, δεν είναι κομπογιαννίτης. Ούτε, όμως, κι αυτό το πλεονέκτημα το βάζω στη ζυγαριά, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Καλή, λοιπόν, πολύ καλή επιλογή ο εν λόγω Σάντος, όμως όχι ειδικά για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Όχι για την ΠΑΕ που δεν έχει πλέον οικονομικό πρόβλημα. Όχι για την ΠΑΕ με απαιτήσεις πρωταθλητισμού και την υποχρέωση να κτυπάει όλα τα ματς, όλα τα ντέρμπυ. Την ομάδα που πρέπει να γίνεται το αφεντικό στο γήπεδο, όχι να παίρνει το ρόλο του δεύτερου.

Ο Σάντος είναι αμυντικός προπονητής. Αυτός είναι. Ο προπονητικός ψυχισμός του ξεκινάει από την άμυνα και τελειώνει στην άμυνα. Τι σχέση, λοιπόν, έχει με τον ΠΑΟΚ που σήμερα δεν έχει πρόεδρο τον Ζαγοράκη και τον Γούμενο;

Με κάποιον ψιλικατζή μεγαλομέτοχο, το καταλαβαίνω ότι ο Σάντος είναι ο... ιδεώδης προπονητής. Θα παρουσιάζει μια ομαδούλα νοικοκυρεμένη με στόχο πρώτο να μη χάνει.
Αυτό ψάχνει ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη; Μία μελλοντική επιλογή προπονητή που θα τον... γυρίσει πίσω; Που θα του αφαιρέσει κάθε δικαίωμα να μιλάει για πρωταθλητισμό.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί με Σάντος προπονητή