ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΝΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

πηγή: Intime
 

Αυτός ο ΠΑΟΚ της περιόδου 2015-16 αν το βάλεις στο μαυροπίνακα, πολύ εύκολα θα διαπιστώσεις ότι είναι μια ομάδα που... τρομάζει με τις αδυναμίες της. Κι αν σκεφθείς τον ΠΑΟΚ της περασμένης σαιζόν, 2014-15 και της προπερασμένης, 2013-14, τότε σε πιάνει ίλιγγος...

Συγκεκριμένα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ του πανάκριβου ρόστερ, ο πολυτελείας ΠΑΟΚ με τα πακέτα του Σαββίδη σε 26 ματς έβαλε 39 γκολ. Πανηγυρική αποτυχία για ομάδα κορυφής. Ενάμισυ γκολ κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι. Αυτό και μόνο το στοιχείο αρκεί για να πεις ότι στην ομάδα δεν δούλεψε τίποτα σωστά.

Σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε! Σε 7 παιχνίδια μόλις ένα τέρμα. Δεν πας πουθενά με τέτοια κυβικά. Με ενάμισυ γκολ κάθε φορά. Δεν υπάρχεις στο πρωτάθλημα. Κι αν κυκλοφορείς ως υποψήφιος να πλασαριστείς στα play-off αυτό οφείλεται στη μετριότητα των ανταγωνιστών σου.

Υπάρχει και το χειρώτερο στον ΠΑΟΚ. Έχει φάει 29 γκολ. Πολλά είναι. Πάρα πολλά. Υπάρχουν ομάδες με καλύτερη άμυνα και κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Όταν ο ΠΑΟΚ τρώει τριάρες από κατώτερες ομάδες, τον Ηρακλή και τον Πανθρακικό, τότε το αγωνιστικό πρόβλημα είναι δεδομένο και δεν το σκεπάζουν τα σύννεφα της αμαρτωλής, της κατευθυνόμενης διαιτησίας.

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον την οικονομική στήριξη του Ιβάν Σαββίδη. Χρειάζεται, όμως, και τον κατάλληλο προπονητή. Εκείνον που δεν θα τον απολύσει στο μέσον της σαιζόν, όπως κάνει τέσσερα χρόνια επί των ημερών του ομογενούς μεγαλομέτοχου. Αν επιλεγεί, όπως ψιθυρίζεται, ο Φερνάντο Σάντος, τότε είναι μάλλον σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει καλύτερα. Θα μεζέψει περισσότερους βαθμούς. Θα φάει λιγώτερα γκολ. Θα είναι, όμως, ο ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί. Εκτός κόλπου.

Με τον θρησκόληπτο και προπονητικά ακραία συντηρητικό Πορτογάλο, που πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλα ενδιαφέρεται για την άμυνα, ο ΠΑΟΚ ακόμα και με περισσότερο ποιοτικούς παίκτες δεν θα καβαλάει το περήφανο άλογο με στόχο την πρωτιά.

Διαβάστε ακόμα:

Αν είναι άνδρας ο Μαρινάκης θα το πάρει πίσω