ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ... ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ;

πηγή: Intime
 

Ο Μαρινάκης είπε «κλόουν» και «φιλοξενούμενο» τον Ιβάν Σαββίδη και έδωσε πόντους αποδοχής στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Αν ξανανοίξει το στόμα του ο χοντρός να πει μια άλλη καλή κουβέντα για τον «Ρώσο», για τον «Ρωσοπόντιο», θα τον κάνει ακόμα περισσότερο δημοφιλή. Επειδή ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού είναι πρόσωπο «μισητό» στην ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Έτσι είναι. Όχι απλά δεν είναι συμπαθής ο απόλυτα επιτυχημένος πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλά η μισή Ελλάδα θα ευχόνταν να μην υπήρχε στο χώρο. Από την άλλη, ο αποτυχημένος στον ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης στα μάτια του κόσμου είναι ο «καλός» του έργου διότι βάζει λεφτά, διότι πληρώνει, διότι είναι το «θύμα».

Με Ιβάν Σαββίδη τέσσερα χρόνια ο ΠΑΟΚ παραμένει μια από τα ίδια. Μέχρι πότε θα «προστατεύεται» ο μεγαλομέτοχος και θα συντηρεί την εικόνα του «αγωνιστή», του πολέμιου της διαφθοράς. Τα τέσσερα χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά, όταν ο ΠΑΟΚ τελειώνει τη σαιζόν ναυάγιο σκέτο...

Αληθινή ιστορία. Ο Σωκράτης Κόκκαλης μπήκε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, επί προεδρίας Σταύρου Νταϊφά, το 1992. Αυτός ήταν στην ομάδα το οικονομικό στήριγμα, ο Νο1 τότε επιχειρηματίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους Αμερικάνους, ιδιοκτήτης της Νο1 εταιρείας στη χώρα μας, της Intracom.

Ο Μελισσανίδης παίρνει με την ΑΕΚ το πρωτάθλημα 1993 και 1994. Η επόμενη διετία ανήκει στον Παναθηναϊκό του Γιώργου Βαρδινογιάννη, πρωταθλητή 1995 και 1996. Ο Κόκκαλης, τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό, ήδη πλέον μόνος του αφεντικό, χωρίς Νταϊφά, που βρίσκεται; Στο πουθενά.

Όλο το γήπεδο το 1996 είναι του Βαρδινογιάννη, ο Μελισσανίδης έχει ήδη προ πολλού αποχωρήσει, και κάποιος επώνυμος γάβρος είπε τη μεγάλη κουβέντα στο αυτί του Κόκκαλη.

-Σωκράτη, θα φας ξύλο! Δεν αντέχουν άλλο οι γάβροι, έχουν να πάρουν πρωτάθλημα εννέα χρόνια. Δες τι θα κάνεις, διαφορετικά δεν θα μπορείς να πηγαίνεις Καραϊσκάκη... Θα τρως τα μπινελίκια της ζωής σου.

Έτσι που λες, Ιβάν. Όπως εσύ έτσι και ο Σωκράτης Κόκκαλης μέχρι το καλοκαίρι του 1996 κατηγορούσε τον Βαρδινογιάννη ότι είχε στο τσεπάκι την ΕΠΟ και κουμαντάριζε τη διαιτησία. Κι επειδή τα τέσσερα χρόνια είναι πολλά, ο μίστερ Intracom έστησε τη χούντα του Ολυμπιακού κι έστειλε Γυάρο όλους τους άλλους. Πήρε 12 πρωταθλήματα σε 14 χρόνια, τα δύο άφησε να τα πάρει ο Παναθηναϊκός.

Και μετά τον Κόκκαλη ανέλαβε ο Μαρινάκης που το θέλει κάθε χρόνο. Ούτε ένα πρωτάθλημα ο Μελισσανίδης. Αυτόν φοβάται, μη σπάσει το σερί, όχι τον Αλαφούζο και τον Σαββίδη, τους οποίους θεωρεί ακίνδυνους ο εφοπλιστής.

Καλή είναι η αντιπολίτευση, Ιβάν Σαββίδη, αλλά καλύτερη η κυβέρνηση στο μαγαζί σου. Χωρίς οργάνωση, μόνο με τα λόγια, μόνον με τις κατηγορίες, δεν θα μπει ο ΠΑΟΚ στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Τέσσερα χρόνια είναι πολλά, Ιβάν.

Διαβάστε ακόμα:

Αν είναι άνδρας ο Μαρινάκης θα το πάρει πίσω