ΤΟ ΤΣΟΥ ΛΟΥ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

πηγή: Intime
 

Το κείμενο του αποδυτηριάκια δεν θα γραφόταν αν ήμουν στην Αγγλία και την Γερμανία, την Ολλανδία και την Σουηδία, την Ισπανία και την Γαλλία. Οι αράδες αυτές γράφονται επειδή είμαι στη χώρα εκείνη όπου ο αρμόδιος υπουργός αθλητισμού παρακαλάει τα αφεντικά των τεσσάρων δημοφιλέστερων ομάδων να τα... βρούνε.

Κι άμα τα βρούνε Μαρινάκηδες και Μελισσανίδηδες, Αλαφούζοι και Σαββίδηδες, τότε έκανε το καθήκον της και στο ποδόσφαιρο η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση. Εδώ τραβάμε καζανάκι.

Σήμερα θα γίνει η κλήρωση των προημιτελικών του τσάμπιονς ληγκ. Μου είναι εντελώς αδιάφορη! Θα βγουν τα τέσσερα ζευγάρια αντιπάλων. Το τελευταίο που μ' ενδιαφέρει είναι π.χ. με ποια ομάδα θα παίξει η Μπαρτσελώνα. Αν επιθυμώ αναμέτρηση της Ρεάλ με την Μπάγερν κι όχι με την Ατλέτικο. Εάν θα προκριθεί η Μπενφίκα του Μήτρογλου και του Σάμαρη στους «4».

Όχι, κύριοι. Το τσάμπιονς ληγκ είναι η αποθέωση της μπάλλας. Ένα ποδοσφαιρικό show που σπάνια δεν κρατάει τις υποσχέσεις του. Είμαι ποδοσφαιρόφιλος, λατρεύω αυτό το παιχνίδι, όποιος κι αν παίζει στο γήπεδο, σε τούτη την κορυφαία διοργάνωση, το τσου λου με αποζημιώνει.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο του τσάμπιονς ληγκ. Δεν μιλάω αγωνιστικά, βέβαια. Η κουλτούρα του ποδοσφαίρου που απλώνεται στα ελληνικά γήπεδα είναι για τα σκατά. Το πρώτο, άλλωστε, που καίει είναι ο οπαδισμός, η νίκη. Δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, με το θέαμα, παρά μόνο περιμένουν τη νίκη. Της ομαδάρας τους.

Όχι, κύριοι. Θα δω τσάμπιονς ληγκ χωρίς να θέλω κάποια ομάδα να κερδίσει, να χάσει. Είμαι με το παιχνίδι. Είμαι και με κάθε ομάδα που υπηρετεί το παιχνίδι, όχι την οπαδική μαστούρα. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια είναι η αλήθεια για τον Παπαμιμίκο