ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΣΤΟΥΣ «3» ΜΕΓΑΛΟΥΣ

 

Σε θέλω παίκτη, όχι μόνον θεατή. Έτσι βλέπεις. Έτσι παίρνεις χαμπάρι τι τρέχει. Όταν είσαι παίκτης, όταν δεν είσαι μόνον μπανιστής. Και παίκτης σημαίνει να σκέπτομαι. Θα γίνει η περιβόητη και πολυσυζητημένη συνάντηση των αφεντικών των ομάδων Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με τον Κοντονή Σταύρο. Τι λες να τους πει ο υφυπουργός; Εδώ σε θέλω.

Ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Αυτός που είναι. Ένας επιχειρηματίας που απασχολεί κοντά σε 2.500 κόσμο. Με μπίζνες στη Ρωσία και την Ελλάδα. Ο Κοντονής ποιος είναι; Ο κανένας. Ο τίποτας είναι. Έτυχε, να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.

Ο Μαρινάκης άλλο μέγεθος. Έχει δύο εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Και 55 παπόρια. Ο Κοντονής ποιος είναι; Ούτε τον εαυτό του δεν εκπροσωπεί. Είναι ανέκδοτο και μόνο να σκεφθείς ότι οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ τον παίρνουν στα σοβαρά. Ποιον; Τον ανύπαρκτο.

Ο Μελισσανίδης από τις λάσπες στα σοκάκια της Κοκκινιά έγινε μεγιστάνας. Στο είδος του είναι ο Νο1 στον κόσμο. Η σημαία της ΑΕΚ κυμματίζει σε 20 λιμάνια του κόσμου που τα εμπορεύεται ο τίγρης, με 70 δικά του παπόρια. Ο Κοντονής ποιος είναι; Ένας παρλαπίπας. Είναι τόσο της πλάκας παρλαπίπας που έφθασε να πει ότι το 2014 στα γήπεδα είχαμε έναν νεκρό και με υπουργό εμένα το 2015 δεν σκοτώθηκε κανένας.

Στο θέμα μας. Εσύ ο παίκτης, ο σκεπτόμενος πολίτης, τι φαντάζεσαι θα πει ο Κοντονής Σταύρος στους τρεις γκραν σουξέ επιχειρηματίες. Μήπως επαναλάβει την παπαριά που είπε προχθές στη Βουλή:

«Οι ημέρες της διαπλοκής στο ποδόσφαιρο τελειώνουν».

Ο Κομπότης του Λεβαδειακού είναι η διαπλοκή το ποδόσφαιρο. Ο Δάρρας του Πανιωνίου. Ο άλλος της Καλλονής, εκείνος του Πλατανιά και ο περίεργος του Ηρακλή. Μη λησμονήσουμε και τον έτσι του Πανθρακικού. Αυτοί, μαζύ με τα αφεντικά της Βέροιας και του Παναιτωλικού είναι η κατάρα της διαπλοκής στο ποδόσφαιρο.

Ναι, πράγματι αυτό ακριβώς θα πει στους Σαββίδη, Μαρινάκη, Μελισσανίδη ο υφυπουργός. Και θα τους καθησυχάσει ότι σίγουρα θα την πατάξει τη διαπλοκή και οι ομάδες τους, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα παίζουν σ' ένα πρωτάθλημα λυτρωμένο από την διαπλοκή των υποβολέων του Γκιρτζίκη.

Διαβάστε ακόμα:

Το μαχαίρι το κρατάει η κυβέρνηση, όχι οι μεγαλομέτοχοι