ΚΑΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

πηγή: Intime
 

Έγινα οπαδός της Νότιγχαμ Φόρεστ όταν ήταν προπονητής της ο περίεργος Μπράιαν Κλαφ. Η κουβέντα διότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δεχθεί συγκεκριμένη πρόταση από αγγλικό γραφείο να γίνει μεγαλομέτοχος της συγκεκριμένης ομάδας. Και η πρόταση έγινε διότι ο Έλληνας μεγαλοεφοπλιστής είναι ολότελα απογοητευμένος με την εμπλοκή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν τον αφήνουν τον άνθρωπο να χαρεί τα πρωταθλήματα που παίρνει με τον Ολυμπιακό.

Για έλα στη θέση του Μαρινάκη. Να κατακτά το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, καθαρά και τίμια, και όλοι να ξεφωνίζουν τον μεγαλομέτοχό του ότι ελέγχει το παρασκήνιο, ότι είναι η κατάρα του ελληνικού ποδόσφαιρο. Ε, άι σιχτίρ, σου λέει ο Μαρινάκης, θα πάω στη δεύτερη «πατρίδα» μου, στην Αγγλία και θα αγοράσω στη φτήνεια μια «κόκκινη» ομάδα. Τους «Reds», όπως είναι το παρατσούκλι της Νότιγχαμ Φόρεστ, που σήμερα είναι στα κακά της χάλια, στην Β' κατηγορία.

Λέγαμε για τον μακαρίτη Μπράιαν Κλαφ. Γίνεται προπονητής της Νότιγχαμ Φόρεστ το 1975, όταν η ομάδα είναι στην Β' εθνική και τη δεύτερη σαιζόν, το 1977 την ανεβάζει στην πρώτη κατηγορία. Με τη μία, το 1978, παίρνει το πρωτάθλημα Αγγλίας! Με τη μία, το 1979, παίρνει το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης, σημερινό τσάμπιονς ληγκ. Και τον επόμενο χρόνο, το 1980, ξαναπαίρνει το πρωτάθλημα Ευρώπης. Δεν έχει ξαναγίνει στην Ιστορία από άλλη ομάδα.

Ο Μαρινάκης, λοιπόν, από τη μία τον βαράνε οι Αλαφούζοι και οι Μελισσανίδηδες και από την άλλη να κινδυνεύει να μην παίξει τσάμπιονς ληγκ λόγω grexit, σκέφτηκε να... μεταναστεύσει ποδοσφαιρικά. Όταν, μάλιστα, έξι χρόνια στον Ολυμπιακό το έχει μάθει απ' έξω και ανακατωτά το έργο. Το πως να διαχειρίζεται μια ΠΑΕ. Θα πάρει, λοιπόν, την Νότιγχαμ Φόρεστ, θα την ανεβάσει στην πρέμιερ ληγκ και θα μπει στο μάτι του... Αλαφούζου.

Υπάρχει, όμως, κάτι που αγνοεί ο μουσάτος χοντρός. Ρωτάει τον Αλαφούζο, τον πρώην φίλο του και πρώην συνέταιρό του, πώς αυτός θα την βγάζει στην Ελλάδα χωρίς… Μαρινάκη; Οι πληροφορίες μου, καρατσεκαρισμένες, θέλουν και τον Αλαφούζο να αγοράζει ομάδα στην Αγγλία! Και να συνεχίσει εκεί, στο μεγάλο νησί, να τα σούρνει στον Μαρινάκη, για τον τρόπο που κινείται σαν πρόεδρος ομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι χουλιγκάνοι της Λευκάδας ψήφισαν Σύριζα