ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΕΚ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΓΙΕΤ ΤΩΡΑ;

πηγή: Intime
 

Ο αποδυτηριάκιας ρώτησε το πρωί και ο Πογιέτ απάντησε το απόγευμα. Εμμέσως μας είπε, πως δεν μπορεί να περιμένει τι θα αποφασίσει η ΑΕΚ, την οποία «κατηγορεί», ξανά μανά εμμέσως, πως αμφιβάλει για το αν πρέπει να συνεχίσει μαζί του ή όχι.

Δεν με ενδιαφέρει ο Ουρουγουανός. Ηταν περαστικός, όπως αποδείχθηκε. Το πρόβλημα είναι της ΑΕΚ. Μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα ο συγκεκριμένος προπονητής αποθεώθηκε όταν προσέθεσε σοβαρότητα στην ομάδα, μετά την τεσσάρα από τον Ολυμπιακό που έστειλε αδιάβαστο τον Δέλλα.

Ο Πογιέτ κέρδισε ντέρμπυ και το χειροκρότημα. Ομως, με το πέρασμα του χρόνου ήρθε η φθορά των 0-0. Η ομάδα ήταν βαρετή και καθόλου συμβατή με το όραμα του ΑΕΚτζή. Ολα αυτά σε λίγους μήνες. Από τα ψηλά στα χαμηλά. Από την ανακούφιση στη γκρίνια. Ανθρώπινο.

Η διοίκηση της ΑΕΚ φυσικά και πρέπει να αφουγκράζεται τον κόσμο, όμως αυτή αποφασίζει. Και υποθέτω πως ήδη είχε αποφασίσει στο θέμα του προπονητή, απλώς για κάποιους λόγους δεν ήθελε να το ανακοινώσει. Αν είχε αποφασίσει να τον διώξει θα έχει ήδη δουλέψει το θέμα του αντικαταστάτη του. Αν ήθελε να τον κρατήσει, τότε ο Ουρουγουανός απέδειξε πως θα έκανε λάθος. Εδωσε αυτή την επιστολή του στη δημοσιότητα, πριν ενημερώσει τους παίκτες του και μια ημέρα πριν τον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου, επικαλούμενος «παραπλανητικά» δημοσιεύματα.

Δεν μπορώ να πιστέψω πως η διοίκηση της ΑΕΚ περίμενε αν η ομάδα θα κατακτούσε το κύπελλο ή θα έπαιρνε την πρώτη θέση στα πλέι οφ για να αποφασίσει, όπως καταγράφεται σε ρεπορτάζ από δω κι από κει. Αυτό θα ήταν ασόβαρο και δεν ταιριάζει στο προφίλ των ανθρώπων της ΠΑΕ. Βεβαίως αν κάνεις 8 ήττες στη σειρά διώχνεις τον προπονητή, αλλά αυτό είναι ειδική συνθήκη που δεν μπορεί να μπει στο ζύγι εκ των προτέρων.

Αυτό που πρέπει να ζυγίσουν στην Ενωση τώρα είναι αν πρέπει να βγάλουν τα ματς του κυπέλλου και των πλει οφ με τον Πογιέτ στον πάγκο της. Πρέπει να το δουν τώρα και να αποφασίσουν άμεσα. Με απλά λόγια. Θα κάνει κακό στην προσπάθεια κατάκτησης κυπέλλου και θέσης στο Champions League η παραμονή του ή δεν τρέχει κάστανο;

Διαβάστε ακόμα:

Ο Κοντονής Σταύρος δεν ξέρει μπάσκετ!