ΗΘΕΛΑ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ... ΠΑΠΟΥΤΣΕΛΗ!

πηγή: Intime
 

Προτείνω να κάνουμε μια σκληρή κουβέντα σήμερα, προγραμματισμένη ημέρα του τελικού κυπέλλου. Αδιάφορο αν στο γήπεδο θα έβγαιναν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Ας είχαν προκριθεί δύο άλλες ομάδες.

Έστω ότι το κοράκι αγνοεί ένα πέναλτυ μαρς. Έστω ότι δίνει πέναλτυ ένα σπρώξιμο τρία μέτρα έξω από τη γραμμή, το ίδιο έγκλημα είναι. Πριν συνεχίσουμε το καφενείο, την καφενειακή συζήτηση, μια παρένθεση.

Πάμε στον ημιτελικό της περασμένης Τρίτης στο Μόναχο. Μέσα στο γήπεδο της Μπάγερν! Ενώ η γερμανική ομάδα είναι επικυρίαρχη, αυτή, μόνο αυτή κυνηγάει το γκολ. Να, όμως, που σε μια φάση η Αθλέτικο κερδίζει πέναλτυ. Ανύπαρκτο. Εφεύρεση του διαιτητή.

Έγινε κάτι; Τίποτα δεν έγινε. Περισσότερο απόρησαν οι παίκτες της Μπάγερν, παρά διαμαρτυρήθηκαν. Ούτε ο κόσμος αποδοκίμασε το κοράκι από την Τουρκία. Ούτε κάποιοι θεατές επιχείρησαν να μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο.

Εδώ, στην Ελλάδα, τι θα γινόταν με μια τέτοια απόφαση σκάνδαλο του διαιτητή; Της Κορέας. Του Βιετνάμ. Του Ιράκ. Και το χειρώτερο; Πολιτικοί και παράγοντες, δημοσιογράφοι και κάθε παρατρεχάμενοι στην πραγματικότητα θα δικαιολογούσαν τους κανιβαλισμούς της εξέδρας.

Κακώς να γινόταν σήμερα ο τελικός! Επειδή έπρεπε να γίνει με κόσμο. Προσβάλλει την Ελλάδα, το ελληνικό κράτος, την ελληνική κοινωνία, ένας τελικός με άδειες εξέδρες. Είναι η ομολογία ότι δεν μπορούμε ακόμα να χαρούμε μια ποδοσφαιρική γιορτή χωρίς το φόβο ανεξέλεγκτων επεισοδίων.

Κακώς να γινόταν ο τελικός και με κόσμο! Βέβαια. Όταν δεν έχεις τη σιγουριά ότι το παιχνίδι θα τελειώσει κανονικά, ομαλά, ακόμα κι αν ο διαιτητής κάνει το χοντρό λάθος, τότε ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ να στήνεις ποδοσφαιρικά σώου.

Μια «παπουτσέλεια», λοιπόν, διαιτησία είναι αρκετή, υπεραρκετή για να ξεβρακώσει τις ελληνικές ΠΑΕ, την εξέδρα του ελληνικού γηπέδου, την ελληνική δημοσιογραφία.

Διαβάστε ακόμα:

Χέρι στην αναβολή του κυπέλλου και ο Παπουτσέλης;