Ο ΙΒΑΝ, ΟΧΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

πηγή: Intime
 

Άσε τι λέει ο Μητσοτάκης. Ότι ζητάει εκλογές. Παραμύθι. Δεν είναι κορόιδο ο Κυριάκος μας να γίνει από τώρα πρωθυπουργός. Στο φινάλε η απόφαση αν θα πάρει τη θέση του Τσίπρα και πότε, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Του κυρίαρχου λαού, δηλαδή. Ο οποίος κυρίαρχος λαός αποφασίζει στις εκλογές αυτό που έχει προαποφασισθεί από τους δανειστές.

Απλά είναι τα πράγματα. Απλούστατα. Ολοφάνερα. Έπρεπε να ληφθούν μέτρα που με κυβέρνηση ΝΔ δεν περνούσαν ποτέ. Ποτέ. Ούτε με τανκ. Γι' αυτό, ο γίγαντας λαός, ο κυρίαρχος, είπε στον Σαμαρά, κάνε στην άκρη εσύ, πιο κατάλληλος να πάρει τα νέα μέτρα, να ψηφίσει το νέο μνημόνιο είναι ο Τσίπρας.

Είπαμε. Ο Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός κι αυτός, όταν έρθει η σειρά του. Όχι ακόμα. Όχι τώρα. Πρώτα ο Τσίπρας να ολοκληρώσει το έργο που ανέλαβε, που του ανέθεσε ο λαός. Εκτός κι αν γίνει η έκπληξη. Ο μη ελεγχόμενος Ιβάν Σαββίδης, αντί του... Μητσοτάκη, ρίξει εκείνος την κυβέρνηση του Σύριζα. Και έτσι σαμποτάρει το πρόγραμμα Κατρούγκαλου.

Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Πάρα πολύ σοβαρά. Ο Ιβάν είπε ''Δεν κατεβαίνω να παίξω τη ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό''. Και δεν κατέβηκε! Και σκληραίνει ακόμα τη στάση του. Δυσκολεύει, δηλαδή, περισσότερο την κυβέρνηση του Σύριζα, όταν απειλεί ήδη ότι στο νέο πρωτάθλημα δεν θα παίζει ο ΠΑΟΚ! Μόνον πλάκα δεν κάνει η ποντιάρα.

«Αν δεν υλοποιηθούν αυτά που υποσχέθηκε η πολιτεία, τότε δεν υπάρχει λόγος να συμμετάσχει στο προσεχές πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ...» είπε ξεκάθαρα ο μεγαλομέτοχος. Τι έχει υποσχεθεί η πολιτεία; Τίποτα! Το ότι ο Τσίπρας και ο Κοντονής έχουν... δηλώσει ότι είναι υπέρ του καθαρού πρωταθλήματος, αυτό δεν είναι... υπόσχεση.

Μέχρι σήμερα ο υφυπουργός είναι λόγια. Μόνον λόγια. Καμμία συγκεκριμένη υπόσχεση, στην πράξη. Το μόνο που έχει κάνει ο συριζαίος υφυπουργός είναι να διακόπτει το πρωτάθλημα, να αναβάλλει τους αγώνες, να ακυρώνει το κύπελλο. Το ίδιο θα... ξανακάνει και τη νέα σαιζόν. Επειδή δεν είναι ικανός, ούτε έχει την πολιτική τόλμη να προχωρήσει σε κάτι ουσιαστικό. Αποτελεσματικό.

Τεράστια «πολιτική κίνηση» είναι η ηθελημένη απουσία του ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα. Όχι μετά από αποκλεισμό, από ποινή πειθαρχικού οργάνου. «Δεν κατεβαίνω στο βρώμικο πρωτάθλημα, στο πρωτάθλημα που κουμαντάρει ο Μαρινάκης» λέει ο Ιβάν. Θα αντέξει τέτοια πίεση ο Τσίπρας; Φοβερά πράγματα. Με την «τρέλλα» του ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα ανατινάξει τα συμφωνηθέντα με ΔΝΤ, με Eurogroup, Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αλέξης, μετά τον Γιώργος και τον Αντώνη