ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ Ο ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

πηγή: Intime
 

Μόνο ως αριστερός δεν συμπεριφέρεται ο Κοντονής Σταύρος. Αν, μάλιστα, γνωρίζεις ότι προέρχεται από την κομουνιστική, κι όχι απλώς τη σοσιαλιστική, την αέρα πατέρα προοδευτική αριστερά, τότε πραγματικά προβληματίζεσαι. Πόσο, δηλαδή, εύκολα συμβιβάζεται ένας παραμύθι φούρναρης στρατευμένος, κομματικός πολιτικός όταν γίνεται εξουσία.

Συγκεκριμένα πράγματα. Ο αληθινός αριστερός για ένα, μονάχα για ένα στόχο πολιτικά ενεργοποιείται. Να αλλάξει τις δομές. Όχι τα πρόσωπα, που ούτε καν θα... ενοχλήσουν το σύστημα.

Πράγματι, ο Κοντονής Σταύρος για να δικαιώσει την...''πολιτική του'' παρέμβαση, για να δικαιολογήσει την κυβερνητική του παρουσία στο χώρο έχει βάλει στόχο να φάει τον... Γκιρτζίκη. Τον δεξιό. Το άτομο του λεγόμενου συντηρητικού χώρου. Τον παλαιοκομματικό.

Μαλακίες. Ο Γκιρτζίκης είναι ένας τίποτας. Ένα σκέτο όργανο του συστήματος που πολιτικά υπηρέτησε η ΝΔ στα τυφλά, το ΠΑΣΟΚ συνειδητά, και σήμερα με... άλλη ρητορική, όμως με συνέπεια και στην ίδια πατέντα, ακολουθεί και ο Σύριζα. Είναι αποπροσανατολισμός να πεις ότι ο μηδενικός, ο άβουλος Γκιρτζίκης είναι... δεξιός, άρα, είναι... πολιτικός αντίπαλος.

Ήρθε το 1981 ό,τι πιο χυδαίο πολιτικά στη νεώτερη Ιστορία, το ΠΑΣΟΚ, το μαίμού αριστερό κίνημα, το ''σοσιαλιστικό'', για να κάνει τον... κοινωνικό μετασχηματισμό την Ελλάδα. Κομισάριος του κινήματος στο χώρο ανέλαβε ο Κίμων Κουλούρης που, για να δείξει ότι προχωράει στην πολυπόθητη αλλαγή, έβαλε στο σημάδι τον Γιώργο Δέδε και τον Φάνη Γεωργίου. Τους δύο παράγοντες, του ποδοσφαίρου ο ένας, της διαιτησίας ο άλλος, επειδή ήταν χουντικοί. Επειδή συνεργάστηκαν με τη δικτατορία.

Πράγματι, ο Κουλούρης τους έφαγε τους δύο. Και τι έγινε; Τίποτα. Τι να γίνει; Καμία αλλαγή. Άσε ότι όλες οι τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ φουλάρισαν με μέλη πρώην χουντικούς. Γιατί; Επειδή το... κίνημα το σοσιαλιστικό έγινε καθεστώς στη θέση της ΝΔ. Όπως σήμερα, ναι μεν ο σύριζας δεν είναι πλέον πρώτο κόμμα δημοσκοπικά, όμως από την άλλη κάθε μέρα τα στελέχη του καβατζάρουν πόστα στον κρατικό μηχανισμό. Γι' αυτό, ακόμα κι αν ανατραπεί κυβερνητικά ο Σύριζας, θα παραμείνει ισχυρή, υπολογίσιμη δύναμη πολιτική, πιο σωστά κομματική.

Ο Μαρινάκης στέλνει βιβλία στον Τσίπρα. Το «πρόβλημα» του Κοντονή Σταύρου, που ενεργεί περισσότερο παλαιοκομματικά από τον Γκιρτζίκη, δεν είναι να διώξει τη διοίκηση της ΕΠΟ, με στόχευση να απονευρώσει τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, αλλά να δείξει ότι στρέφεται κατά του... κατεστημένου, τις δομές του οποίου ΔΕΝ τις ακουμπάει ο σύριζας.

Διαβάστε ακόμα:

Κοσκωτάς, ο εφιάλτης του Ολυμπιακού