Ο ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

 

Παικταράς ο Ρονάλντο. Τι να το κάνεις! Το παλληκάρι είναι για πάρτη του. Δεν παίζει για την ομάδα. Δεν το ξέρει αυτό το έργο. Αποδέχεται την ομάδα, όμως μόνο για να τον υπηρετεί. Στο γήπεδο μέσα είναι αυτός, μονάχα αυτός. Οι συμπαίκτες του, όπως και ο προπονητής του, δεν υπάρχουν.

Κανίβαλος σκέτος ο Πορτογάλος. Για λύπηση ο φουκαράς ο Φερνάντο Σάντος, κι αυτός έχει υποταχθεί στον φαταούλα Ρονάλντο. Ό,τι θέλει αυτός. Γουστάρει εκείνο, δεν γουστάρει το άλλο. Συμμορφώνεται η θεούσα ο Σάντος, αν μπορούσε ας έκανε διαφορετικά.

Καμία σχέση με τον Μέσι ο Ρονάλντο. Ο Αργεντινός δίνει στην ομάδα. Παίζει για την ομάδα. Διότι έτσι υπηρετεί καλύτερα και τη δική του αξία. Ο άλλος, τα παίρνει όλα στο γήπεδο. Επειδή ό,τι γίνεται στο γήπεδο είναι προσωπική του υπόθεση. Έτσι θαρρεί. Το φάουλ, το πέναλτυ, αυτόν να αλλάξεις, αυτόν να βάλεις, θα πει στον προπονητή.

Δύο παιχνίδια η Πορτογαλία, καμία νίκη, μονάχα ένα γκολ. Απολογισμός απογοητευτικός. Φταίει ο Ρονάλντο, λέω εγώ. Ο ανθρωποφάγος των συμπαικτών του. Είναι ο καλύτερος. Μα, δεν τον έπαιρνε να έχει αυτή τη φρικτή βεντετίστικη συμπεριφορά αν δεν ήταν απ' όλους μια κλάση ανώτερος. Τι να το κάνεις, όμως!

Βλέπεις το κωλόπαιδο και σκέτος διευθυντής ορχήστρας με τα χέρια δίνει εντολές στους συμπαίκτες του στην άμυνα. Αυτός δεν κάνει τον κόπο να πάει να βοηθήσει. Αντε να χαθείς, πρεζόνι. Έτσι είναι. Πρεζάκιας στο σταριλίκι είναι. Αθεράπευτος. Τζώνυ Ντεπ, Μπρατ Πητ και Τζωρτζ Κλούνυ σε μία συσκευασία.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν το πολυζορίζουν οι Γερμανοί