ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΣΥ, Ο ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ!

 

Για χρόνια έπαιζε στην Ελλάδα το μέγα ερώτημα, Καζαντζίδης ή, Μπιθικώτσης ο καλύτερος τραγουδιστής. Εδώ σε θέλω! Όχι να μου πεις ποιος από τους δύο μακαρίτες σήμερα ήταν το καλύτερο λαρύγγι, αλλά γιατί ο κόσμος γουστάρει, ρε παιδί μου, την... αντιπαλότητα. Κι αν δεν υπάρχει κόντρα να την κατασκευάζει.

Μήπως είμαι μέσα αν σου πω ότι πολλοί γίνονται γάβροι διότι έχουν αντιπάθεια στον Παναθηναϊκό. Όπως άλλοι επειδή τους τη σπάει ο Ολυμπιακός ανακαλύπτουν την πράσινη οπαδοσύνη. Αυτά δεν γίνονται συνειδητά. Μόνα τους έρχονται χωρίς τη σκέψη του αλλουνού. Που να ξέρει ο άλλος γιατί π.χ. γίνεται παοκτσής κι όχι αρειανός.

Έτσι που λες. Πελέ ή, Μαραντόνα. Είπαμε. Δεν είπαμε; Γουστάρει, ρε παιδί μου, να τσακωθεί με τον άλλον, να εκφράσει άποψη, να πει τα δικά του και στήνει το ερώτημα Ρονάλντο ή, Μέσι.

Δεν βγαίνει τίποτα αν πράγματι ο Πορτογάλος είναι ο ανώτερος, ο πληρέστερος. Κι όχι ο Αργεντινός. Είπαμε. Ο λόγος είναι για να κάνουμε παιχνίδι. Να πούμε τούτο και το άλλο. Να υπερασπιστούμε τον έναν, να απαξιώσουμε τον άλλον.

Τα άκουσε χοντρά ο Ρονάλντο στο ευρωπαϊκό. Επόμενο. Είναι η φίρμα. Με ποιον να τα βάλουν όταν η εθνική Πορτογαλίας ρετάρει. Το μεγάλο φαβορί του ομίλου η ομάδα με προπονητή τον μίζερο Σάντος και δεν έκανε νίκη στα τρία ματς. Σούπερ σταρ ο Κριστιάνο, αυτός είναι ο Νο1 στόχος των επικρίσεων.

Έβαλε δύο γκολ η βεντέτα στο τελευταίο ματς, αυτό ήταν. Εσύ, Ρονάλντο, είσαι ο παικταράς, ο καλύτερος, ο ομορφότερος, ο πιο γκόμενος.

Ο κόσμος παίζει με το σταρ-σύστεμ. Το 'χει ανάγκη. Να εκφραστεί έχει την ανάγκη. Να βρίσει, να ειρωνευτεί, να επαινέσει, να αποθεώσει. Αυτή η δουλειά θέλει τους ονομαστούς, τους ροκ-σταρ, τους χολυγουντιανούς σταρ, τους σταρ των γηπέδων. Μ' αυτούς θα παίξει μπάλα ο κόσμος από την κερκίδα.

Διαβάστε ακόμα:

Πού είναι τα νέα ταλέντα;