ΤΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΕ ΑΛΑΦΟΥΖΟ: «ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!»

 

Τέσσερα χρόνια είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Γιάννης Αλαφούζος και δεν είναι εκτός πραγματικότητας εκείνος που θα πει ότι ο καναλάρχης έχει συμπεριφορά αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης. Τέσσερα χρόνια ο Αλαφούζος δεν σταμάτησε να κατηγορεί τον Μαρινάκη, την ΕΠΟ, τους διαιτητές, την εγκληματική οργάνωση.

Ακόμα κι αν έχει δίκαιο στις διαρκείς καταγγελίες του ο Αλαφούζος δύσκολα θα συμφωνήσει κανείς ότι λόγω παρασκηνίου ο Παναθηναϊκός έχασε το πρωτάθλημα από τη σαιζόν 2012-13. Άρα, κατά μία έννοια η πολεμική Αλαφούζου δεν αποκλείεται να γινόταν και για επικοινωνιακούς λόγους.

«Δεν θέλω δικαιολογίες...» ξεκαθάρισε στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του ο Τζιλμπέρτο Σύλβα, ο οποίος όπως ο ίδιος σημείωσε έχει αναλάβει supervisor, κατά τον δικό μου χαρακτηρισμό. Ένα είδος γενικού επιθεωρητή σ' ό,τι αφορά το ποδοσφαιρικό και το προπονητικό κομμάτι της ΠΑΕ.

Ο ίδιος ο Βραζιλιάκος αυτοχαρακτηρίστηκε «το μάτι του προέδρου» και ιεραρχικά αυτοτοποθετήθηκε υπεράνω του Στραματσόνι, ότι και ο Ιταλός προπονητής είναι υπόλογος στον γενικό αρχιδιευθυντή Τζιλμπέρτο Σύλβα.

Τι σημαίνει «Δεν θέλω δικαιολογίες» που είπε ο Σύλβα. Εξηγεί ο ίδιος: «Δεν θέλω οι ποδοσφαιριστές να βρίσκουν δικαιολογίες μετά τη ήττα σ' ένα παιχνίδι. Δικαιολογίες για τους διαιτητές ή, κάτι άλλο. Έχασες, τελείωσε, έχασες. Ανέλαβε την ευθύνη, όχι δικαιολογίες, όπως θα αναλάβω κι εγώ τις δικές μου ευθύνες. Έκανες λάθος, αναγνώρισέ το, όμως όχι δικαιολογίες».

Αν ο Αλαφούζος συνεχίσει το ίδιο τροπάρι, να τα βάζει με τους διαιτητές, ακόμα και πριν τον αγώνα, γιατί να φταίνε οι παίκτες που θα... δικαιολογούνται... μετά τον αγώνα. Για να το καταλάβω. Ο ποδοσφαιριστής είναι αδικαιολόγητος αν βρίσκει δικαιολογίες και ο πρόεδρος είναι δικαιολογημένος;

Διαβάστε ακόμα:

Τον καλό Λεντέσμα ο ΠΑΟ με... καθυστέρηση ετών!