Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ... ΗΡΩΙΝΗ

 

Μην το παίζει του κατηχητικού ο πασίγνωστος δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που 40 χρόνια τώρα έχει ζυμωθεί στο πεζοδρόμιο και στους πιο βρώμικους υπονόμους της ζωής. Άλλη είναι η δουλειά και το παραμύθι του ιερέα, άλλη του Κούγια που έχει υπερασπιστεί κατακάθια της ελληνικής ζωής, εμπόρους ναρκωτικών, δολοφόνους, σεσημασμένους απατεώνες, διαπλεκόμενους πολιτικούς, μαφιόζους κ.α.

Περίεργο ο «πρεζάκιας» Κούγιας να τα βάλει με τα πρεζόνια του ποδοσφαίρου. Τους οργανωμένους της Λάρισας. Και να διαμαρτύρεται ότι του έβρισαν ό,τι πιο ιερό για κάθε άνθρωπο, την μάνα του. Κακώς!

Καμία αξία δεν έχουν οι χυδαιότητες των οργανωμένων της ΑΕΛ σε βάρος της μητέρας του μεγαλομέτοχου, αλλά και σε βάρος του ίδιου. Αλλοίμονο. Ποιος λογικός άνθρωπος λαμβάνει υπ' όψιν ό,τι άσχημο, ακόμα κι ό,τι ωραίο από μαστουρωμένους αλήτες.

«Ελάτε να τα βρούμε..., διαφορετικά καταργώ τη Θύρα των οργανωμένων...» απειλεί ο Κούγιας. Μαλακίες λέει ο ανθρωπος και κρίμα τις δεκαετίες και τα ένσημα που έχει στη μπάλα. Τίποτα δεν έχει να βρει με τους οργανωμένους. Γιατί; Λάθος του να τα βρει με τους «οργανωμένους». Γιατί; Να πούμε το γιατί.

Ζημιά για το ποδόσφαιρο είναι οι «οργανωμένοι». Τελεία. Ζημιά για κάθε εμπορική επιχείρηση που λέγεται ανώνυμη εταιρεία. Τελεία και παύλα.

Μαστούρης με το ποδόσφαιρο είναι ο Κούγιας. Χωρίς να έχει ομάδα παρουσιάζει κρίσεις που οφείλονται στο στερητικό σύνδρομο του πάσχοντα. Γι' αυτό μετακινείται από χωρίον εις χωρίον, από ΠΑΕ σε ΠΑΕ. Από μία άποψη, λοιπόν, θα περίμενε κανείς να αντιλαμβανόταν τους «ομοιοπαθείς» του, στην πιο αισχρή εκδοχή, μαστούρηδες. Τους «οργανωμένους».

Δεν είναι φίλαθλοι οι «οργανωμένοι». Ούτε ποδοσφαιρόφιλοι. Ούτε καν οπαδοί. Απλά την πέφτουν σε μία ομάδα για να καλύψουν την προσωπική και υπαρξιακή ανάγκη της αντικοινωνικής τους συμπεριφοράς. Ο παπάς της ενορίας, ναι, στο όνομα της παραμύθας της θρησκείας του, θα προσπαθήσει να νουθετήσει, να περιορίσει της εγκληματικότητα των κακοποιών. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, ο κάθε αξιόπιστος μεγαλομέτοχος, με τους οργανωμένους ένα μόνον κάνει. Μακριά. Δεν σας ξέρω. Δεν σας θέλω. Μακριά από το μαγαζί μου.

Διαβάστε ακόμα:

Πότε θα βάλουν λουκετο στο υπουργείο αθλητισμού;