ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Η ΡΕΒΑΝΣ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

πηγή: Intime
 

Καλή η ελπίδα για πρόκριση του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ, και ακόμα καλύτερο το πανηγύρι για το 1-1 που πήρε στο Άμστερνταμ. Μη μιλάνε για επιτυχία, όμως! Ούτε ότι ο ΠΑΟΚ πήρε «θετικό» αποτέλεσμα. Ότι έχει πλέον το... προβάδισμα στην πρόκριση. Δεν υπάρχουν αυτά στη μπάλα.

Έπεσε το χειροκρότημα πριν λίγες μέρες για το 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα σε μια ομάδα από κάπου Σκανδιναβία μεριά. Είναι σα να χοροπηδάει ο άλλος στο ημίχρονο επειδή η ομαδάρα του έβαλε γκολ, λες και το ματς τελείωσε. Στη ρεβάνς ο ΠΑΣ άρπαξε 3-0 και τρόμαξε να προκριθεί με γκολ στην παράταση.

Ο ΠΑΟΚ πιθανόν να αποκλειστεί ακόμα και αν κέρδιζε χθες τον Αγιαξ στο πρώτο ματς εκτός έδρας. Όπως και να προκριθεί τελικά ακόμα και αν έχανε. Δεν αγνοούμε ποτέ τους άγραφους νόμους του ποδοσφαίρου.

Στάθηκε πολύ καλά ο ΠΑΟΚ απέναντι σε μια ομάδα της οποίας πλέον η φανέλα και το όνομα έχουν χάσει βάρος, αξία, μνήμη παρελθόντος. Δεν φοβίζει αυτός ο Αίαντας. Και με το παιχνίδι της κοντινής πάσας είχε μικρές πιθανότητες, μάλιστα όταν ο ΠΑΟΚ ήταν οργανωμένος και είχε εξαιρετική ετοιμότητα αμυντικά.

Στόχος του ΠΑΟΚ, μετά το 1-1 στο Άμστερνταμ, δεν είναι η πρόκριση! Αν συμβαίνει αυτό, τότε είναι ήδη παγιδευμένος. Όπως είναι αντιποδοσφαιρικό να είχε στόχο ο ΠΑΟΚ την ισοπαλία στην έδρα του Άγιαξ. Δεν παίζει μια ομάδα για το αποτέλεσμα. Για την νίκη. Για να αποφύγει την ήττα. Όχι, βέβαια. Στο γήπεδο δεν κυνηγάς τίποτα, παρά τα δίνεις όλα για να αγωνιστείς σωστά. Παραγωγικά, δημιουργικά, αποτελεσματικά.

Αλλοίμονο κι αν ο ΠΑΟΚ στοχεύσει π.χ. στο …1-0 στη ρεβάνς της Τούμπας. Η πρόκριση θα έρθει μόνη της αρκεί ο ΠΑΟΚ να παίξει καλύτερα από τον Άγιαξ και βέβαια ίσως να χρειαστεί και τη βοήθεια της τύχης.

Χθες για παράδειγμα, ο Άγιαξ θα μπορούσε να κερδίσει 2-0. Όπως και να χάσει 2-0. Μπάλα είναι αυτή. Αυτό το ίδιο το παιχνίδι δίνει και κόντρα αποτέλεσμα, και κόντρα σκορ. Γιατί; Υπάρχουν και δοκάρια. Και αστοχία.

Το ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ δεν είναι το 1-1, αλλά ότι έδειξε πως μπορεί να παίξει… καλύτερα! Και ότι δεν υστερεί από τον Άγιαξ.

Διαβάστε ακόμα:

Κάνει ταμείο το γκολ του Ντζάλμα Σάντος