ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΙ ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ

πηγή: Intime
 

Είναι δυνατόν να είσαι Ολυμπιακός, κι εννοώ της διοίκησης, όχι του καφενείου γάβρος, και να μιλάς για ηθική στο ποδόσφαιρο; Απίστευτα πράγματα.

Είναι δυνατόν να είσαι Παναθηναϊκός, κι εννοώ της διοίκησης, όχι της εξέδρας βάζελος, και να τολμάς να μιλάς για διαφθορά στο ποδόσφαιρο; Απαράδεκτα πράγματα.

Ξεκινάει το πρωτάθλημα. Μαζί με τη μπάλα που δεν βλέπεται, θα παίζεται κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα το πολυμεταχεισμένο ρεσιτάλ παραστάσεων όπου δυσφημείται το ποδόσφαιρο από τις ίδιες τις εταιρείες του. Πράγματι, στο χώρο του ποδοσφαίρου υπάρχει βρωμιά. Λαμογιά. Πράγματι το πρωτάθλημα δεν παίζεται καθαρά. Ελέγχεται η σακούλα στη διαιτησία. Δεν είναι αυτή κατάσταση καινούργια. Ούτε ξεκίνησε πριν 5 και 15 και 25 χρόνια. Υπάρχουν ιστορικές ευθύνες που πρώτα απ' όλα βαρύνουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Πρώτα απ' όλες τις δυο ομάδες.

Φταίει και η ΑΕΚ. Καμία μεγάλη ομάδα δεν είναι απ' έξω. Και ο ΠΑΟΚ. Και ο Άρης. Τι, δηλαδή. Θα στήσουμε κατηγορούμενους τους Λεβαδειακό και Πανθρακικό; Τους Ατρόμητο και Πανιώνιο. Και θα απαλλάξουμε τους μεγάλους;

Εκτός κι αν το παίξουμε... πολιτικά το έργο. Η ΝΔ κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ, και το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ. Και αφού 40 χρόνια τα είχαν κάνει σκατά, τακιμιάσανε στη συγκυβέρνηση για να τα αποσκατώσουν. Και τι έγινε; Άσε.

Είναι αναξιόπιστος ο Μαρινάκης αν δεν αποδεχθεί τις ιστορικές ευθύνες του Ολυμπιακού από την εποχή του Γιώργου Ανδριανόπουλου για το αίσχος σήμερα που κυκλοφορεί στο πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει και για τον Αλαφούζο, τη...συμβολή του του Παναθηναϊκού στην κουλτούρα του παρασκηνίου από την εποχή του Απόστολου Νικολαίδη.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα κτυπηθεί η διαπλοκή με τον Μαρινάκη στη φυλακή;