ΦΑΡΜΑΚΙ ΝΤΑΗΛΙΚΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

πηγή: Intime
 

Η Μπαρτσελώνα είναι η μεγάλη ομάδα, η μικρή είναι η Θέλτα, αυτή που αντιμετώπισε στο γιουρόπα ο Παναθηναϊκός. Και στο ημίχρονο η Θέλτα έκανε 3-0!!! Αυτή είναι η εισαγωγή μου για το παιχνίδι Ολυμπιακός- ΑΕΚ 3-0...

...Υποτίθεται ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι στο ίδιο επίπεδο, δεν παίζει η διαφορά Μπάρτσα- Θέλτα. Κι ακόμα να λάβουμε υπ’ όψιν ότι ΑΕΚ και Ολυμπιακός ήταν και οι δυο με την πλάτη στο ντουβάρι. Μετά την αποτυχία με Ηρακλή και Λάρισα, αντίστοιχα.

Όπως αναμενόταν χθες στο Καραϊσκάκη με το ξεκίνημα ο πρωταθλητής νταηλίκι και με ορμή επέβαλε τον ρυθμό του και τους όρους του στο ντέρμπυ. Ήρθε νωρίς και το γκολ και η ΑΕΚ που απογοήτευσε, παραδόθηκε. Υπέκυψε, πιο σωστά. Γιατί;

Το πώς έγινε το 1-0 λέει πολλά. Δούλεψε ραπτομηχανή! Αλλαγές της μπάλας από τα πόδια των γηπεδούχων και πάντα ελεύθερος, ελεύθεροι οι παίκτες του απέναντι στη λιπόθυμη και αποπροσανατόλιστη ΑΕΚ.

Το κέντρο δράσης του Ολυμπιακού ήταν στο χώρο των χαφ, εκεί που κυκλοφορούσαν ο σε κακή μέρα Γιόχανσον και ο Λαμπρόπουλος που είχε καιρό να παίξει. Τι γινόταν στο κέντρο, δηλαδή; Ξεκίναγε με τη μπάλα ο Φορτούνης και ποτέ δεν ήταν… μόνος! Πάντα είχε στήριγμα, άλλοτε τον καλύτερο παίχτη του αγώνα, τον Μάρτινς, άλλοτε τον Ιντέγε και τον Σεμπά, ακόμα και τα δύο πλάγια μπακ έβγαιναν μπροστά στην κοινή και συντονισμένη προσπάθεια να πλησιάσουν με απαιτήσεις την περιοχή της ΑΕΚ.

Δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Ολυμπιακού η ΑΕΚ, ούτε έπαιξε με επιτυχία αμυντικά (!) όπως έκανε η Θέλτα, με συνέπεια να φτάσει στο 3-0 επί της Μπαρτσελώνα. Η ισπανική ομάδα φύλαγε τα νώτα της αλλά κυνηγούσε το γκολ. Η ΑΕΚ πώς να φτάσει σε θέση να σκοράρει όταν έχανε όλες σχεδόν τις προσωπικές μάχες.

Συνεχές τρέξιμο, λοιπόν, ο Ολυμπιακός αλλά με συνοχή, όχι μεμονωμένες επιθετικές πρωτοβουλίες. Με συνέπεια και να πιέζει την ΑΕΚ και να κρατάει το παιχνίδι μακριά από το προβληματικό του αμυντικό δίδυμο.

Η ΑΕΚ φάνηκε στα τελευταία λεπτά, όταν ο Ολυμπιακός της το επέτρεψε. Όταν ο Ολυμπιακός φόρα παρτίδα ξαναέδειξε το γνωστό του εαυτό. Μια νίκη, ένα θριαμβευτικό 3-0 στο ντέρμπυ δεν κρύβει την αγωνιστική κρίση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Άνετα θα μπορούσε να ρουφήξει δύο γκολ από την ΑΕΚ προς το τέλος.

Διαβάστε ακόμα:

Ο τοτός και η εγκληματική οργάνωση