Ο 12ος ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ... ΔΕΡΝΕΙ

πηγή: Intime
 

Το γνωστό σκηνικό. Τα λαϊκά δικαστήρια αμέσως μετά την ήττα από τον εχθρό. Τον μισητό αντίπαλο.

Ήττα ντροπής από τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός και ο κυρίαρχος λαός ήταν επόμενο να αντιδράσει. Να αγανακτήσει. Να ζητήσει εξηγήσεις.

Είναι ο 12ος παίκτης την ομάδας. Της κάθε ομάδας. Του το λένε, του το ξαναλένε του λαού, του οπαδικού λαού, πρόεδροι και ποδοσφαιριστές. Για σένα ζούμε, για σένα παίζουμε. Χωρίς εσένα, γίγαντα και έντιμε λαέ, εμείς δεν υπάρχουμε.

Γραφικότης. Επαγγελματίες άνθρωποι, οικογενειάρχες, άφησαν τις πατρίδες τους να 'ρθούν στον Παναθηναϊκό και τους θέλουν ορκισμένους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης, να αγωνιστούν για τα ιδεώδη του κυρίαρχου λαού. Του 12ου παίκτη.

Και άμα λάχει, οι ''στρατευμένοι'' στη μεγάλη ιδέα της ομάδας ποδοσφαιριστές να...απολογηθούν στον 12ο παίκτη. Να του ζητήσουν συγγνώμην. Να του υποσχεθούν ότι δεν θα τον ξαναντροπιάσουν.

Επειδή παίζει και το άλλο, για να μη ξεχνιόμαστε. Ότι ο κυρίαρχος λαός συγκεκριμένα αυτοί οι 300 που πήγαν άγρια μεσάνυχτα στο Κορωπί, εκπροσωπούν τον λαό του Παναθηναϊκού. Έχουν κάθε δικαίωμα να αγριεύουν. Να σπάνε κεφάλια. Και αυτοκίνητα. Να, γιατί οι παίκτες κάνουν ''διάλογο'' με τον 12ο συμπαίκτη τους.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχει αντίπαλος για τον Ολυμπιακό