ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ

πηγή: Intime
 

Αναμενόμενο. Καμία έκπληξη που έγινε κι αυτό. Να βρεθεί το ποδόσφαιρο σε αδιέξοδο. Να φρακάρει, να μην είναι εφικτό να ξεφύγει, να κερδίσει κι άλλο χρόνο το παρακράτος που πάντα έχει τον πρώτο λόγο στο ποδόσφαιρο.

Το παρακράτος, βέβαια. Όχι το κράτος. Ούτε οι ομάδες. Το αδιέξοδο οφείλεται στο ότι το κράτος είναι της πλάκας. Με άτομα σε πόστα εντελώς ανίκανα. Άσχετα. Κυρίως αδιάφορα. Με σκόπιμη αδιαφορία. Δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο.

Γι΄ αυτό παίζει μπάλα το παρακράτος. Ποιος το λέει αυτό; Η κυβέρνηση! Δεν λένε κάτι άλλο οι λειτουργοί της κυβερνητικής εξουσίας. Μιλάνε ξεκάθαρα για παρακράτος. Όπως και ο Μαρινάκης, ο πρωταθλητής την τελευταία εξαετία. Φόρα παρτίδα ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού μιλάει για παρακράτος που έχει στο σημάδι τον ίδιον και την ΠΑΕ του.

Έχει δίκιο ο Μαρινάκης, όπως και ο Αλαφούζος έχει δίκιο, όταν κι αυτός ανοικτά μιλάει για παρακράτος που βλάπτει το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό.

Έτσι είναι. Το υπογράφει το ίδιο και η παλιοσειρά Δημήτρης Μελισσανίδης. Ότι το ποδόσφαιρο είναι Ο-ΛΟ-ΚΛΗ-ΡΩ-ΤΙ-ΚΑ στις τανάλιες του παρακράτους. Από κοντά και ο ΙΒάν Σαββίδης, που επαναλαμβάνει τα γνωστά περί μαφίας.

Μην το προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα. Για πιο σκληρές αλήθειες. Το ακροατήριο δεν είναι έτοιμο να δεχθεί αλήθειες που καίνε. Που ενοχοποιούν και τους “φιλάθλους”, αυτούς που για το “καλό της ομαδάρας” τους κλείνουν μάτια και αυτιά. Και συγχωρούν εγκλήματα.

Ποιο καλό της ομάδας σου, ρε φουκαρά, όταν έχει διαλυθεί η χώρα σου και καραξευτυλίζεται και με τα όργια στο ποδόσφαιρο.

Επί του θέματος. Ένα είναι το θέμα, όχι το παρακράτος που πραγματικά βρίσκεται σήμερα σε… δύσκολη θέση με την κόντρα ανάμεσα στις “4” μεγάλες ομάδες. Το θέμα είναι το κράτος. Η ανυπαρξία του κράτους. Και το ότι κάποιοι κυβερνητικοί λειτουργοί κυκλοφορούν με… μπιζέλια. Όχι με όρχεις κανονικού μεγέθους.

Διαβάστε ακόμα:

Αγράμματος ο νέος υφυπουργός αθλητισμού Βασιλειάδης!