ΠΙΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!

πηγή: Intime
 

Αυτές οι γιορτές των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς, μου ήταν πάντα παγερά αδιάφορες. Διοργανώσεις χαμηλού επιπέδου, με παρουσιαστές που έχουν μόνο καλά και συνήθως γλυκανάλατα λόγια να πουν, και αθλητές οι οποίοι μοστράρουν ένα εθνικοπατριωτικό τσιτάτο για να γίνουν δημοφιλέστεροι.

Στημένο παιχνίδι με το κοράκι και τους πλαϊνούς στο κόλπο. Το για την Ελλάδα ρε γαμώτο που είχε λανσάρει, πιθανόν στο αυθόρμητο, η Πατουλίδου, τώρα έχει γίνει επιστήμη. Ο τάδε αθληταράς γνωρίζει πως η ηχηρή πλέμπα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των ραδιοφωνικών εκπομπών κοινού και των αγανακτισμένων -γενικότερα- πολιτών θα τον αποθεώσει αν πει τα περί περηφάνιας, περί Ελλάδας που αντιστέκεται και περί βιολογικού ταλέντου των Ελλήνων.

Παπατζηλίκια δηλαδή. Μπράβο στον Σάντος που μίλησε ελληνικά! Ρε, ο Κατσουράνης ξέρει να κάνει πλάκα! Στο Τόκιο θα τα δώσουμε όλα για να ανεβάσουμε τη σημαία και πάλι ψηλά! Και δως του χειροκρότημα.

Θυμάται κανείς τι είπε ο κουμπάρος δημοσιογράφος από την Κύπρο; Πώς του ήρθε να μιλήσει για το καράβι της Κερύνειας που ναυάγησε πριν 2.500 χρόνια. Για τους αμφορείς. Για τη ναυπηγική της κλασικής εποχής και το εμπόριο στην ελληνιστική περίοδο. Ο άνθρωπος περιέγραφε το καλυτέρα διατηρημένο αρχαίο ξύλινο εμπορικό πλοίο στον κόσμο που βρέθηκε τη δεκαετία του 1960 κι «έδωσε» πολλές και σημαντικές πληροφορίες για την Ιστορία σου κύριε σέλληνα. Ολα αυτά με αφορμή το ομοίωμα που πρόσφερε ο πσατ Κύπρου στην Κορακάκη, αν δεν κάνω λάθος.

Οσο μίλαγε ο κουμπάρος, το κοινό αδημονούσε να τελειώσουν αυτές οι μαλακίες. Κουβέντες με τον δίπλα και χασμουρητά. Ποιος ασχολείται με την ιστορία του όταν υπάρχει το φέισμπουκ για να κωλομπαρέψει την επιφάνεια, να αποθεώσει το φτηνό και να χλευάσει οτιδήποτε ξεφεύγει από το πλαίσιο. Αϊ σιχτήρ! Το έκλεισα και άνοιξα τον υπολογιστή...

Διαβάστε ακόμα:

Η ουσία για το ποιος είναι ο Ουζουνίδης