ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

πηγή: Intime
 

Ξανάρχισαν τα παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Κακώς. Πολύ καλύτερα, από ποδοσφαιρικής άποψης, ήταν η... διακοπή. Αυτή είναι η αλήθεια για όποιον βλέπει. Ποιο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει πλέον αυτό το πράγμα στην Ελλάδα. Όταν από εβδομάδα σε εβδομάδα όλο και αδειάζουν τα γήπεδο από κόσμο, η κουβέντα τελειώνει εδώ. Δεν καταλάβατε. Ποδόσφαιρο σημαίνει το τι τρέχει στα μπετά της εξέδρας, όχι ποια είναι η αγωνιστική δράση στο χορτάρι.

Τι να το κάνεις το ποδόσφαιρο, όταν ο κόσμος απουσιάζει. Έχει αποχή τόσο… ηχηρή. Και είναι επόμενο να γυρίσει την πλάτη ακόμα και ο ποδοσφαιρόφιλος, ακόμα και ο φανατικός οπαδός, όταν το προϊόν είναι σκάρτο. Δεν βλέπεται η μπάλα που παίζουν οι ελληνικές ανώνυμες εταιρείες.

Το πρωτάθλημα πλέον δεν απευθύνεται σ’ αυτούς που θέλουν να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο ποιότητας και ανταγωνιστικότητας. Είναι μόνο για αυτούς που θέλουν να ξεβιδώσουν τα σαγώνια τους από τα ατέλειωτα χασμουρητά.

Ποιο ποδόσφαιρο να δεις και από ποιους; Ακόμα και ομάδες με βαριά ονόματα και υψηλές φιλοδοξίες, ομάδες που κυκλοφορούν σαν γαλαζοαίματες, κατεβάζουν ενδεκάδα με ποδοσφαιριστές που λες και τους βρήκαν στις μικρές αγγελίες. Και προπονητές της συμφοράς στον πάγκο. Αδούλευτες ομάδες, όπως έρθει κι ό,τι κάτσει στο γήπεδο είναι η δουλειά. Κι αν χρειαστεί να ντοπαριστούν, κάνουν έναν αγιασμό.

Άδεια γήπεδα. Επόμενο. Ποιος να πληρώσει εισιτήριο να δει άμπαλη μπάλα; Όπως δεν θα πάει σε συναυλία μουσικής να ακούσει φάλτσα. Και στο θέατρο να φάει σαρδάμ στην μάπα. Και στο μπαλέτο χορευτές να τρακάρουν στον αέρα.

Να σου πω το μυστικό. Το μεγάλο ποδόσφαιρο θέλει ευτυχισμένες ομάδες. Υγιείς ΠΑΕ. Όχι απατεώνες, όχι παρλαπίπες. Δεν καταλάβατε. Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες. Επιχείρηση. Αν δεν παράγει κέρδη, δεν αξίζει να υπάρχει. Αν δεν τραβάει κόσμο, πελατεία, καλύτερα να κατεβάσει ρολά. Όχι τίποτα άλλο, διαφορετικά πέφτει στα χέρια των περιθωριακών. Γίνεται το ποδόσφαιρο χάρισμα στην αλητεία. Στα αντικοινωνικά στοιχεία που κάνουν το δικό τους παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμα:

Και ο κακός Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο