ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ»

πηγή: Intime
 

Χωρίς τον Κολομβιανό Πάρδο ο πρωταθλητής πήγε στην Ξάνθη να πάρει το τρίποντο. Σοβαρόν κατάστημα ο Ολυμπιακός, δεν ασχολείται μονάχα με τα παιχνιδάκια στην Ελλάδα. Τον ενδιαφέρουν και οι μεταγραφές στο εξωτερικό. Πρωταρχικό αλισβερίσι αυτό για την ΠΑΕ του Μαρινάκη. Παίρνει και δίνει ποδοσφαιριστές. Ένας έρχεται, ένας φεύγει.

Κανονικό κέντρο διερχομένων έχει εξελιχθεί σε επιχειρηματική βάση ο Ολυμπιακός. Οι αγωνιστικοί στόχοι δεν παραμελούνται, αλλά καλά κρατεί το πάρε-δώσε της ανώνυμης εταιρείας. Θα κάνει νέα συμβόλαια με ποδοσφαιριστές σε κάθε μεταγραφική περίοδο, όπως και θα παραχωρήσει άλλους. Με πώληση, με δανεισμό. Όλοι οι παίκτες είναι αναλώσιμοι. Κανέναν δεν έχει ανάγκη το μοναστήρι.

Ο Πάρδο που είχε υπογράψει τετραετές το 2013 με 600.000 δολάρια στην πορτογαλική Μπράγκα ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2015 με 4,5 εκ. ευρώ. Αυτά τα νούμερα λένε τα χαρτιά. Και μετά από ενάμισυ χρόνο στους ερυθρόλευκους ο μαύρος πασάρεται δανεικός στην γαλλική Νάντ, που αν τον αποκτήσει το καλοκαίρι θα ξηγηθεί ενα ταληράκι εκατομμύρια.

Μπίζνες είναι το ποδόσφαιρο. Κι αυτό είναι η υγεία. Όχι η ΠΑΕ να μην έχει κερδοφορία. Άσε την εξέδρα να βλέπει συναισθηματικά τη δουλειά. Ότι η ομάδα δεν είναι επιχείρηση, ότι οι παίκτες δεν είναι επαγγελματίες, ότι ήρθαν μόνο για να δώσουν τίτλους και χαρά στους φουκαράδες οπαδούς.

Ήρθε ο Πάρδο. Ήρθε κι αυτός για να φύγει. Για τον καθένα που έρχεται στο λιμάνι πέφτουν κανονιοβολισμοί από τον Προφήτη Ηλία. Όταν φθάσει η στιγμή να πάνε στο καλό οι διάφοροι Πάρδο, τότε στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού βαράει σιωπητήριο. Είναι η στιγμή που δουλεύει η ταμειακή μηχανή.

Διαβάστε ακόμα:

Χαϊδεμένο παιδάκι ο Φορτούνης