ΠΑΝΟΠΟΥΛΕ, ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ;

πηγή: Intime
 

Δεν έχει δίκαιο ο Χρήστος Πανόπουλος, ο περισσότερο από κάθε άποψη αξιόπιστος μεγαλομέτοχος ελληνικής ΠΑΕ, να παραπονιέται γιατί ο κόσμος στη Ξάνθη σνομπάρει την ομάδα. Γιατί δεν πάει στο γήπεδο, ακόμα και σήμερα που η ομάδα έφθασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το τσάμπιον ληγκ, όχι το κωλοπρωτάθλημα της Ελλάδος να πάρει η Ξάνθη, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Λεβαδειακός, ο κόσμος της πόλεως δεν θα έρχεται στο γήπεδο. Το γιατί έχει μια απάντηση.

Τεράστια ψευδαίσθηση είναι ότι ο κόσμος στην Ελλάδα αγαπάει το ποδόσφαιρο. Πώς είναι δυνατόν να αγαπάει κάποιος κάτι που δεν το γνωρίζει; Που δεν θέλει να το μάθει. Ύστερα είναι και το άλλο. Ο Έλληνας δεν έχει κουλτούρα club, όπως ο βoρειοευρωπαίος, ιδιαίτερα ο Βρετανός.

Η σχέση και η επαφή του Έλληνα με τη μπάλα είναι μονάχα οπαδική. Δεν τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, δεν παίρνει διδάγματα ζωής, ούτε τον διασκεδάζει πραγματικά το ποδόσφαιρο. Τον απασχολεί μονάχα η ομάδα του, από την οποία περιμένει τη νίκη, τη χαρά. Όπως θα ενθουσιαστεί με μια διεθνή διάκριση Έλληνα στην πάλη, στην άρση βαρών, στη σκοποβολή, στο κολύμπι, χωρίς να τον ενδιαφέρουν τα συγκεκριμένα αθλήματα.

Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος η Ξάνθη κέρδισε μπροστά σε 512 θεατές, μέσα σ’ αυτούς και οι πιτσιρικάδες των ποδοσφαιρικών ακαδημιών της ΠΑΕ. «Δεν πάει έτσι...» βγάζει το παράπονο ο Πανόπουλος. «Δεν γίνεται οι Ξανθιώτες να έχουν γυρισμένη την πλάτη στην ομάδα της πόλης...». Κι όμως γίνεται.

Ο Πανόπουλος συνομιλεί συχνά με τον Μαρινάκη. Τον μόνιμο πρωταθλητή. Τον μεγαλομέτοχο της περισσότερο δημοφιλούς ομάδας στη χώρα. Τι του λέει του Πανόπουλου ο Μαρινάκης για το... άδειο Καραϊσκάκη;

Η Ξάνθη δεν έχει οπαδούς. Ο Ολυμπιακός έχει οπαδούς, κι όμως δεν γεμίζουν το γήπεδο. Η Ξάνθη είναι ανώνυμη εταιρεία. Με ποιούς πελάτες; Με αγοραστικό κοινό ποίου μεγέθους.

Ο Πανόπουλος δεν μπορεί ο άνθρωπος να κάνει κάτι περισσότερο για την Ξάνθη. Αντίθετα, ο Μαρινάκης, ακριβώς γιατί είναι μεγαλομέτοχος του λαοπρόβλητου Ολυμπιακού, όπως και οι άλλοι κύριοι των «μεγάλων» ΠΑΕ, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στα αυτονόητα. Για ένα ποδόσφαιρο υγείας και θεάματος. Όχι να συμβιβάζονται μ’ αυτό το νοσηρό και αντιεμπορικό πρωτάθλημα, που ανίκανο είναι να ανταποκριθεί στην επιβίωση με αξιοπρέπεια των ομάδων της σούπερ ληγκ.

Διαβάστε ακόμα:

Το ανέκδοτο με τον Χιμένεθ, το ξέρετε;