Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΤΑΚΙΜΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

 

Ολυμπιακός και Μπεσίκτας δεν συναντιόνται στο γήπεδο μόνο τα καλοκαίρια σε ματς προετοιμασίας. Το 2015 στο Καραϊσκάκη νίκησε ο Ολυμπιακός με 2-1, πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη η Μπεσίκτας με 1-0. Οι ομάδες βρίσκονται ήδη στα αποδυτήρια για την πρώτη κόντρα, ποια θα προκριθεί στους «8» του γιουρόπα.

«Κουνόπετρα» θα πει η λέξη Μπεσίκτας. Από το όνομα κωνσταντινουπολίτικης γειτονιάς εκεί όπου υπήρχε μια εκκλησία και κρατιόταν κειμήλιο το μαξιλαράκι στη φάτνη του Χριστού.

B.J.K., Μπεσίκτας Τζιμναστίκ Κουλουμπού, το πρώτο στην Ιστορία αθλητικό σωματείο της Τουρκίας. Η μόνη ομάδα της Τουρκίας που της επιτρέπεται να έχει στη φανέλα της την εθνική σημαία. Με ερυθρόλευκες φανέλες από το 1903, έτος ίδρυσης, στη συνέχεια πέρασε σε στυλ… παοκτσήδικο, στο λευκό και το μαύρο.

Πρόεδρος της Μπεσίκτας ο συνομήλικος του Μαρινάκη Φικρέτ Ορμάν (φώτο), αμερικανοσπουδαγμένος πολιτικός μηχανικός, επιχειρηματίας, από τους ευνοούμενους του καθεστώτος Ερντογάν. Θα μου πεις και ποια κατασκευαστική εταιρεία της Τουρκίας δεν εκτινάχθηκε τα τελευταία χρόνια με έργα τόσο εντός έδρας όσο και στα αραβικά εμιράτα, Κατάρ και σια.

Χωρισμένος με δυο παιδιά ο 49χρονος Ορμάν, ψιλονυκτόβιος και πάντα καψούρης με κάποια επώνυμη ηθοποιό. Δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην σουίτα του Μαρινάκη, δίπλα στο φιλαράκι του, τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Όπως παρέα οι δυο τους είχαν παρακολουθήσει στη νέα γηπεδάρα της Μπεσίκτας το φιλικό του 2016.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ Η ΓΚΑΛΗΣ, Η ΠΑΣΑ ΤΟΥ ΣΤΗΒ