ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

 

Δεν πάει άλλο για τον Αλαφούζο. Μέχρι εδώ ήταν «την βγάζουμε με καταγγελίες και παράπονα». Με τα ψέματα, δηλαδή.Με δικαιολογίες τραβηγμένες από τα μαλλιά πέρασαν αυτά τα πέντε χρόνια, από τότε που ο καναλάρχης έγινε το αφεντικό στον Παναθηναϊκό.

Όλοι συμφωνούν ότι η «εγκληματική οργάνωση» στο πρωτάθλημα λουφάρει πλέον και τα «μέλη» της ψάχνονται σε ποιόν, σε ποιούς να... προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες. Ο Αλαφούζος δεν είναι του παρασκηνίου, αποφεύγει νταραβέρια με τους αλεπουδιάρηδες της πιάτσας.

Από την άλλη, ο αρχηγός της πάλαι ποτέ ''παναθηναϊκής συμμαχίας'', δηλαδή της λαϊκιάς βάσης των βαζελοφρόνων και πλέον μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αντιλαμβάνεται πώς είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει ως ομάδα εξουσίας, όχι ως διαμαρτυρίας.

Έκλεισε ο πενταετής κύκλος της «επαναστατικής» περιόδου για τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό ενάντια στην «εγκληματική οργάνωση» η οποία είναι χαίρεται από την επομένη της ανατροπής της εκλεγμένης διοίκησης της ΕΠΟ.

Όπως και να κλείσει η σαιζόν, με τον Παναθηναϊκό κυπελλούχο ή όχι, ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε τις αποφάσεις του. Πειραματισμοί αλλά και κινήσεις μικρού ορίζοντα, ειδικά στην ενίσχυση της ανώνυμης εταιρείας, αλλά και στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών, τέλος. Οριστικά τέλος.

Υπ’ όψιν, ειδικά τους τελευταίους μήνες, ο Αλαφούζος έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παίκτη της πολιτικής ζωής. Για να γίνει αληθινός πρωταγωνιστής και ο Παναθηναϊκός, και με αξιοπρεπή παρουσία στην Ευρώπη, είναι επιβεβλημένη η αλλαγή «πολιτικής», δηλαδή το χέρι βαθειά στην τσέπη. Διαφορετική επιλογή δεν υπάρχει. Πόσο, άλλωστε, να ωφελήσει την ομάδα η «αντικαθεστωτική» συμπεριφορά, όταν η εγκληματική οργάνωση κάνει διακοπές στις παραλίες.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΣΤΗΣΕ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ