ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΙ 2 ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΦΙΛΙΚΑ

 

Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Ο Ολυμπιακός, λέει, μετά το 6-0 επί της βελγικής Μέχελεν, κέρδισε και την ολλανδική Αλκμάρ με 2-0. Κανονικό δούλεμα στη φανατίλα της οπαδοφροσύνης.

Κατ’ αρχήν, τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού δεν ήταν φιλικά. Ένα το κρατούμενο. Όπως δεν υπάρχουν ματς… εχθρικά, που τα λένε “επίσημα”. Λες και στο πρωτάθλημα ή στην Ευρώπη η ομάδα κάνει παρέλαση, ενώπιον των επισήμων.

Η κακή χρήση των λέξεων απομακρύνει την ουσία από τα πράγματα. Τα παιχνίδια με Μέχελεν και Αλκμάρ ήταν προετοιμασίας, όχι φιλικά, ούτε παρεΐστικα. Αυτή είναι η σκοπιμότητα, η προετοιμασία, να δει τι θα φτιάξει ο προπονητής με το υλικό που έχει. Όχι να επιδιώξει τη… νίκη, ούτε να κλέψει αποτέλεσμα, εντυπώσεις και πρωτοσέλιδα.

Δουλεύει με τις καθημερινές πρόβες ο σκηνοθέτης την παράσταση που θα παρουσιάσει μετά από ένα μήνα π.χ., και στη συνέεια, όταν κάθε μέρα που θα παίζεται το έργο, όλο και περισσότερο θα δένουν οι ηθοποιοί μεταξύ τους και θα μπαίνουν στο πνεύμα του συγγραφέα και τις εντολές του σκηνοθέτη.

Κέρδισε, λέει, η ομάδα με γκολ του τάδε και του δείνα. Όχι, ρε! Ούτε κέρδισε, ούτε σκόραρε. Κι αν συνέβη αυτό, είναι αδιάφορο. Ενδιαφέρει ποιες δοκιμές κάνει ο προπονητής, τι ψάχνει, πόσο έχει προχωρήσει η δουλειά της ομάδας στο πλάνο της προετοιμασίας της.

Αυτό να μου πεις, κύριε απεσταλμένε. Όχι ότι η καινούργια μεταγραφή… έλαμψε, έκανε μια ασίστ, μια σπάνια κεφαλιά, ένα ονειρικό τακουνάκι. Που, ρε; Στο ματσάκι όπου ο προπονητής μαγειρεύει ακόμα την ομάδα με άγνωστη συνταγή, που κι αυτή τελικά το πιθανότερο να τροποποιηθεί.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΑΟΥΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ!