ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

 

Στόχος του ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Πάντα. Από την εποχή του Μπατατούδη κι ακόμα πιο πίσω. Στόχος και καϋμός μεγάλος το πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο. Δεν θα υστερούσε σε… στόχο ο ΠΑΟΚ και επί Σαββίδη, του Ιβάν του τρομερού. Όχι, δα!

Οργασμός και φέτος στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, παραμονές έναρξης της σαιζόν. Μεταγραφές και με το πρόσθετο ντοπάρισμα το κύπελλο η οπαδική αδρεναλίνη έχει βαρέσει κόκκινο. Πόσο, όμως, έχουν βάση οι ελπίδες σύμφωνα με την πραγματικότητα, δηλαδή το πρόσφατο παρελθόν και την ψυχρή λογική.

Έλα, λοιπόν, να κάνουμε ταμείο. Βλέπουμε ότι τίποτα, μα τίποτα δεν άλλαξε στο καφενείο ΠΑΟΚ, ακόμα και στα πέντε χρόνια με αφεντικό τον δαιμόνιο ομογενή επιχειρηματία εκ Ρωσίας. Με συνέπεια ο ΠΑΟΚ και επί Σαββίδη να μείνει χωρίς πρωτάθλημα, χωρίς τίτλο, ούτε καν κύπελλο, που τελικά το σήκωσε στο Βόλο με την αβάντα του πλαϊνού.

Με μια άλλη κουβέντα παίζει και φέτος το ίδιο μυθιστόρημα. Ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα. Ε, πως, δεν θα πήγαινε! Με τι προσόντα, όμως; Τι, δηλαδή, άλλαξε στον ΠΑΟΚ για να έχει απαίτηση, να φιλοδοξεί ότι σ’ αυτό το φεγγάρι, γαμώ το στανιό μου, θα το πάρει. Το πρωτάθλημα.

Τίποτα δεν άλλαξε στον ΠΑΟΚ. Βάλτα κάτω. Αν ακούς τι λένε οι παοκτσήδες, και τα παπαγαλάκια τους, αν ρίχνεις βλέφαρο και στα πρωτοσέλιδά τους, είσαι σίγουρος ότι βρίσκεσαι στο 2012, στο 2013, το 2014, το 2015, το 2016. Τίποτα το διαφορετικό. Κάθε καλοκαίρι η ίδια βιόλα. “Πάμε για πρωτάθλημα”. Με τι φόντα, όμως;

Ο Ιβάν είναι αυτός που είναι. Δεν άλλαξε ο άνθρωπος, ούτε πρόκειται να αλλάξει. Το ίδιο και ο κομπλεξισμός του αδικημένου και κατατρεγμένου, αυτό το γαμημένο δηλητήριο που μπολιάζουν στον ανώνυμο παοκτσή.

Μη πεις ότι άλλαξε η... ομάδα, ότι ήρθαν παικταράδες, διότι θα σε αποβάλλω από την αίθουσα. Με τις κλωτσές, όχι κυριλάτα με κοκκινη κάρτα. Άσε, ρε. Κάθε χρόνο έρχονται νέοι παίκτες που όλοι τους είναι παικταράδες, όπως οι φετινοί.

Α! Άλλαξε πάλι ο προπονητής. Είναι κι αυτή μια… αλλαγή, αξία να ντοπάρει αισιοδοξία συριζαίικου τύπου, ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα απογοητεύσει αγωνιστικά. Ότι θα κάνει αξιόπιστο πρωταθλητισμό. Ότι αυτή τη φορά όταν του το δίνουν, όταν του το χαρίζουν, θα το πάρει, χωρίς να πει “Ευχαριστώ”.

Να σοβαρευτούμε. Πέντε χρόνια ο ΠΑΟΚ… ξεκινάει με διαφορετικό προπονητή. Και πέντε χρόνια δεν τελειώνει τη σαιζόν με τον ίδιο προπονητή. Άρα, ούτε η… αλλαγή στον πάγκο λειτουργεί την ελπίδα.

Κι όμως! Αν δεν είναι μέσα στα φαβορί, ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα αουτσάιντερ που πληρώνει για το πρωτάθλημα. Μπάλα, είναι αυτή, όλα γίνονται, όλα τα έχουμε δει. Αφού οπωσδήποτε ο ΠΑΟΚ με τη ποδοσφαιρική λογική, μπορεί να κάνει υπέρβαση. Να ξεπεράσει, δηλαδή, τον παραδοσιακό… ΠΑΟΚ. Να διαψεύσει τον ΠΑΟΚ της Ιστορίας.

Η κατάκτηση, βέβαια, του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, μετά από 33(!) χρόνια, εξαρτάται και από τους ανταγωνιστές του, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Πόσο θα αντέξει την πίεση τους.

Ο Παναθηναϊκός; Δεν παίζει για πρωτάθλημα, όμως για τον αιώνιο ΠΑΟΚ παραμένει εφιάλτης. Το “Δεν ξεχνώ!” που λένε οι Εβραίοι, το ξέρετε; Και με τα τσικό στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός στέρησε απ’ την παοκάρα την πρώτη θέση στα play-off.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΙ 2 ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΦΙΛΙΚΑ