ΟΙ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

 

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού κάνουν αυτό που κάθε άλλος επαγγελματίας και εργαζόμενος θα έκανε στη θέση τους. Να ψάξουν να βρουν άλλη ομάδα. Να μη μείνουν στο δρόμο, επειδή είχαν την ατυχία και βρέθηκαν σε εργοδότη έτοιμο να βαρέσει κανόνι.

Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα. Όχι μόνον ο Παναθηναϊκός, και ο Ολυμπιακός είναι ιδέα. Και η ΑΕΚ. Και ο ΠΑΟΚ. Και ο Άρης. Ουδείς μπορεί να απαγορεύσει στον οπαδό κάθε ομάδας να την βλέπει σαν ιδέα. Σα θρησκεία. Σαν κάτι πολύ σπουδαίο.

Ο ποδοσφαιριστής, όμως, ο κάθε ποδοσφαιριστής δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό, και στην κάθε ομάδα, για να υπηρετήσει την… ιδέα της. Τι μαλακίες είναι αυτές. Ουδείς, λοιπόν, οπαδός και δημοσιογράφος, νομιμοποιείται ηθικά να ελέγχει ποδοσφαιριστή που καταριέται την ατυχία του να έρθει στον Παναθηναϊκό.

Όχι γιατί ο παίκτης έχει κάτι ενάντια στον Παναθηναϊκό. Απλά γιατί το συμβόλαιο που έχει με την συγκεκριμένη ανώνυμη εταιρεία, του κάνει ζημιά στην τσέπη. Και στο μέλλον του ίσως.

Να, γιατί στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, στην προπόνηση, ακόμα και στον αγώνα, πέφτουν μουρμούρες. Ασταμάτητα. Επόμενο. Κι από πάνω κάποιοι να τους λένε «προδότες», όταν τη μεγαλύτερη «προδοσία» την διέπραξε το αφεντικό του μαγαζιού.

Διαβάστε ακομα:

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΠΑΛΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ