ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΕΚ ΜΕΤΑ ΤΟΝ… ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

 

Την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος η ΑΕΚ χάνει καθαρά 2-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη και ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη από τον Ατρόμητο με 1-0. Χάνει και ο Πανιώνιος στη Λαμία με 1-0, ενώ ο ΠΑΟΚ παίρνει 1-1 στη Λάρισα. Η δε Ξάνθη, που στο ματς του α' γύρου είχε κερδίσει στην Κέρκυρα την Κασσιόπη με 2-0, χθες στις καθυστερήσεις ισοφάρισε 1-1 την ομάδα από το νησί.

Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Μόνο στη τσέπη δεν έχει το τρίποντο η ΑΕΚ σήμερα στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα. Δεν δίνει προβάδισμα στη νίκη της η ντάμπλ επιτυχία επί του Ολυμπιακού, το 2-1 στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Όλα είναι ανοικτά.

Ατού της ΑΕΚ η άμυνα. Από την άμυνα της, από την αμυντική της λειτουργία ξεκινάνε σήμερα οι όποιες δυνατότητες της για να φτάσει στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Αυτό ήταν άγνωστο μέχρι προχθές για την ΑΕΚ, ομάδα που παραδοσιακά στηριζόταν στην ποιότητα, στην τεχνική, στο επιθετικό πνεύμα.

Από τότε που η ομάδα βρέθηκε στη Γ’ εθνική, άλλαξε το αγωνιστικό της καλούπι. Είτε γιατί έλειπαν οι ποδοσφαιριστές αξίας, είτε για να μη ρισκάρει μετά το στραπάτσο του υποβιβασμού από το μεγάλο πρωτάθλημα.

Ερωτηματικό σήμερα η ΑΕΚ, λοιπόν. Είναι στα καλύτερά της, αγωνστικά και ψυχολογικά, όμως… Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς ποσο θα αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού, μαζί με το κυνήγι του κυπέλλου και τη διάκριση στην Ευρώπη.

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα θα φανεί το πρώτο δείγμα μετά το θρίαμβο επί του Ολυμπιακού.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΜΕ... ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ;