ΕΝΑΣ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗΣ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ, ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ…

 

Φεύγει από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2016 ο Μαρίνος Ουζουνίδης και τον θέλει ο Μαρινάκης γιατί στον Ολυμπιακό τον ΄χει βρει η γκίνια, δεν μπορεί να σταυρώσει προπονητή της προκοπής. «Όχι τον Ουζουνίδη!...» βγαίνουν στην κόντρα από αριστερά οι οργανωμένοι γάβροι διότι ο εξ Αλεξανδρουπόλεως προπονητής είχε φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού ως ποδοσφαιριστής.

Τελικά, τον Δεκέμβριο του 2016 ο Ουζουνίδης ανέλαβε τον Παναθηναϊκό και ήδη είναι το αφεντικό στον πάγκο της πρωταθλήτριας ΑΕΚ. Τι το καλύτερο για έναν βιοπαλαιστή της μπάλας, όχι κάποιον σταρ, που 30 χρόνια πρώτα ως ποδοσφαιριστής και μετά ως προπονητής πάλεψε σε δεύτερο πλάνο. Ποτέ δεν ήταν η πρώτη φίρμα. Μέσα στις πρώτες φίρμες.

Στην πραγματικότητα η προπονητική καριέρα του 50χρονου Ουζουνίδη άρχισε να γράφει από τον Δεκέμβριο του 2014, όταν πήγε στον Πανιώνιο. Μέχρι τότε, όπως όλοι οι Έλληνες προπονητές ήταν ένας «γυρολόγος» σε όχι ομάδες αιχμής. Σε ΠΑΕ χωρίς υψηλούς στόχους. Ξεκίνησε το 2004 από μια ερασιτεχνική ομάδα, το 2005 έγινε βοηθός του Μαντζουράκη στην Ξάνθη και στη συνέχεια δούλεψε σε ΑΠΟΕΛ, Λάρισα, Ηρακλή, Ξάνθη, Πλατανιά, Εργοτέλη.

Πήγε πολύ καλά στον Πανιώνιο ο Ουζουνίδης. Δεν μπορεί να κριθεί με την παρουσία του μονάχα σε μια ομάδα. Το προπονητηλίκι είναι «τυφλό». Πιθανόν η επιτυχία ή και η αποτυχία να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σ΄ αυτόν, πιθανόν όχι! Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει η ομάδα να τον «πηγαίνει» τον προπονητή, όπως και ο προπονητής να «σπρώχνει» την ομάδα.

Στον Παναθηναϊκό ο Ουζουνίδης έκλεψε την παράσταση. Γιατί πήγε περίφημα, αλλά και γιατί έχει όλες τις δικαιολογίες στα αποτυχημένα αποτελέσματα. Ήταν προπονητής σε διαλυμένο μαγαζί. Σε ΠΑΕ που την είχε φτύσει ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της.

Τα δύσκολα για τον Ουζουνίδη είναι πια στην ΑΕΚ. Στην πρωταθλήτρια. Στο πιο νοικοκυρεμένο κλάμπ του πρωταθλήματος. Στην ομάδα που δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε μια(!), ούτε ερωτηματικά. Ένα άλλο περιβάλλον, πραγματικά υψηλό για τα ελληνικά μέτρα, είναι η ΑΕΚ του 2018-19 για τον Ουζουνίδη. Και με στόχο το νταμπλ αλλά και πορεία καλύτερη σε σύγκριση με την προηγούμενη στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ AEK ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ