Ανοιξε ο δρομος της Βραζιλιας που πλεον… δεν ειναι φαβορι

 

Γεγονός. Τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί παγκόσμια το «βραζιλιάνικο» κοινό. Κάποτε, με αποκορύφωμα τη δεκαετία ’70, υπήρχε αληθινή λατρεία για τη μεγάλη σχολή ποδοσφαίρου των καριόκας. Οι καιροί άλλαξαν, όπως και οι απαιτήσεις, με συνέπεια η Βραζιλία να μην είναι… Βραζιλία. Να μη χαρίζει την απόλαυση του θεάματος υψηλής ποιότητας. Η χώρα που πρώτη γέννησε την ειδωλοποίηση του ποδοσφαιριστή αμφισβητείται, ακόμα και γνωρίζει την ήττα από αντιπάλους.

Στο μουντιάλ της Ρωσίας, πριν αρχίσουν οι αγώνες, περισσότερο από… παράδοση, η Βραζιλία παιζόταν πρώτο φαβορί Θα το πάρει, τελικά; Σημειώνουμε ότι Νο 2 φαβορί ήταν η Γερμανία, η οποία είναι ήδη χαίρετε. Τερμάτισε ουραγός στον όμιλο της.

Η Βραζιλία του Νεϋμάρ και ΟΛΩΝ των συμπαικτών του που επίσης αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές ομάδες, βρίσκεται ήδη στους «8», μετά το 2-0 επί του Μεξικού. Ανοίγει, λοιπόν, ο δρόμος για τον τελικό, όμως η Βραζιλία δεν είναι και… τόσο φαβορί.

Το όνομα, το brand name «Βραζιλία», μάλιστα μετά από 4 αγώνες στην Ρωσία, δεν εμπνέει, δικαιολογημένα, τυφλή εμπιστοσύνη. Εν όψει της αναμέτρησης με το Βέλγιο, την Πατασκευή. Με το ικανό για όλα Βέλγιο με τις 4 νίκες σε 4 αγώνες.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑΡΚΗ Ο ΝΕΥΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ