Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΟΚ ΤΟΥ 2016

 

Το έβλεπαν κάποιοι και έτριβαν τα ματάκια τους. Η Γαλλία, το φαβορί στον τελικό του μουντιάλ, από το πρώτο κιόλας λεπτό είχε παραδώσει τα κλειδιά του αγώνα στην Κροατία. Γιατί; Δεν είχαν μονάχα την κατοχή της μπάλας οι Βαλκάνιοι, αλλά βαρούσαν στο ψαχνό, με τελικές προσπάθειες. Απέναντι στην Γαλλία η οποία σκόπιμα άφησε στους αντιπάλους την πρωτοβουλία των κινήσεων. Γιατί;

Το 2016, στο Ευρώ που έγινε στη Γαλλία, η διοργανώτρια έχασε την κούπα από την κατώτερη της Πορτογαλία. Μ’ ένα γκολ στην παράταση. Οι Γάλλοι επεδίωκαν να σκοράρουν, οι Πορτογάλοι που πρώτα απ’ όλα, πάνω απ’ όλα φρόντιζαν την άμυνά τους, πέτυχαν το γκολ… Αυτό το πάθημα δεν ήθελαν να το… ξαναπάθουν οι Γάλλοι.

Ο τελικός κρίθηκε βέβαια κι αυτό που λέμε “τύχη”. Μια φάση για γκολ έκαναν οι Γάλλοι στο ημίχρονο και έφυγαν στα αποδυτήρια με 2-1! Για πρώτη φορά στην Ιστορία μπήκε αυτογκόλ σε τελικό μουντιάλ, το 1-0 της Γαλλίας. Και για πρώτη φορά το VAR “έδωσε” πέναλτυ, υπέρ της Γαλλίας, κι έγινε το 2-1.

Στο 55’ ο προπονητής της Γαλλίας έκανε την αλλαγή παίκτη που άλλαξε την μοίρα του τελικού. Αντικαταστήθηκε ο πολύ καλός κόφτης Καντέ και με τον Ν’ζονζί, και η ομάδα έγινε… Γαλλία. Επιτέλους, σταμάτησε να παίζει δεύτερο ρόλο, και πήρε ηθικό. Δεν δημιούργησε το γκολ ο παίκτης-αλλαγή, αλλά όλη η ομάδα άρχισε να παίζει πλέον ως υποψήφια πρωταθλήτρια. Να μην περιμένει να κάνει άμυνα στην Κροατία. Στο 59’ έγινε το 3-1 και στο 65’ το 4-1. Ήταν, άλλωστε, γραφτό στα αστέρια το κύπελλο να πάει στην γριούλα Μπριτζίτ του Μακρόν κι όχι στη χαζοχαρούμενη ξανθιά 50αρα πρόεδρο της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ.


Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ... ΑΛΛΑΞΕ