ΜΕ ΣΠΑΡΤΑΚ Ο ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΧΙ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

 

Πρώτα φτιάξανε το κράτος στην Ελβετία και μετά στήσανε τράπεζες. Κράτος σημαίνει οργάνωση, σημαίνει και φροντίδα στους πολίτες. Χωρίς κράτος δεν υπάρχει παιδεία, υγεία, δρόμοι, πλατείες, ό,τι κοινοφελές.

Προηγήθηκε, λοιπόν, το κράτος στην Ελβετία και μετά ασχολήθηκε με τις σοκολάτες και τον χειμερινό τουρισμό. Στην Ελλάδα, ακόμα και σήμερα, η έννοια αλλά και στην πράξη, το κράτος παραπέμπει σε εξουσία αντιλαϊκή. Το κράτος είναι η συνέχεια της οθωμανικής κατάκτησης που κράτησε τέσσερις αιώνες.

Ποιο είναι το θέμα; Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Βασιλεία της πολυεθνικής φαρμακευτικής Novartis (φώτο), όμως παραμένει ομάδα της Ελλάδος. Αυτό είναι το θέμα. Η Βασιλεία, ομάδα Β’ εθνικής, όχι κλαμπ της αφρόκρεμας στην Ευρώπη, συμμετείχε για επτά χρόνια συνεχώς στους ομίλους του champions league. Μια ομάδα που ποτέ δεν θα μπει στην ελίτ της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Μια ζωή ο ΠΑΟΚ τα ‘χει με το κράτος. Ποιο κράτος; Των… Αθηνών! Που καταδυναστεύει την Μακεδονία, την Βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλονίκη. Αν συνεχίσει έτσι τη δουλειά ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να αλλάξει δέρμα, όπως κάνουν τα ερπετά. Θα πάει στράφι ο αποκλεισμός της Βασιλείας και αύριο της Σπάρτακ Μόσχας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΑΚ