ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ... ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

 

Δώδεκα πρωταθλήματα πήρε ο Ολυμπιακός επί Σωκράτους Κόκκαλη. Έτσι είχε την ευκαιρία της παρουσίας στους ομίλους του champions league για μια δεκαετία. Κι όμως, ο μόνιμος πρωταθλητής δεν άλλαξε επίπεδο στην Ευρώπη.

Μετά τον Κόκκαλη ακολούθησε το επταετές σερί πρωταθλημάτων επί Μαρινάκη. Και πάλι, σε πείσμα της συνεχούς συμμετοχής στη διασυλλογική διοργάνωση- βιτρίνα της αφρόκρεμας του παγκοσμίου ποδοσφαιρου, ο Ολυμπιακός παρέμεινε στα ίδια ρηχά νερά.

Μετά από 12 χρόνια η ΑΕΚ επιστρέφει στους ομίλους του champions league, με τον αναμενόμενο αποκλεισμό της ομαδίτσας της Ουγγαρίας και τη νίκη 2 – 1 στην Βουδαπέστη. Η αδυναμία της εν λόγω Βίντι δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Το ερώτημα για την ΑΕΚ. Θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία; Δύσκολο ελληνική ομάδα να βελτιώσει τα κυβικά της εκτός συνόρων. Να αξιοποιήσει, δηλαδή, τα υψηλά έσοδα του champions league και τις αγωνιστικές εμπειρίες της. Το ζήτημα είναι οικονομικό. Μόνον.

Για να αλλάξει επίπεδο ένα κλαμπ χρειάζεται συμβόλαια με καλύτερους ποδοσφαιριστές, πολύ καλύτερους. Από την άλλη, τα έσοδα από το εγχώριο πρωτάθλημα είναι μετρημένα κουκιά. Άρα, επιχειρηματικά είναι το ρίσκο η ποδοσφαιρική εταιρεία να ανοιχτεί στην απόκτηση παικτών έξω από την αγορά του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η επιχείρηση Ευρώπη υπακούει στη ψυχρή λογική των επενδύσεων, που βέβαια παραγνωρίζουν την εμπορική δυναμική της ντόπιας αγοράς, δηλαδή του λιπόθυμου σε έσοδα πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ Η UEFA ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΒΙΝΤΙ