ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 

Πριν από πέντε χρόνια ο Παναθηναϊκός με παικταράδες, Κατσουράνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Ζέκα και σία, έμεινε 37 β. πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Στην έκτη θέση, με 40 β. Στο πρωτάθλημα που ξεκινάει σήμερα η ομάδα του Αλαφούζου αν ξαναβρεθεί με τόσο μεγάλη διαφορά, τότε θα είναι θαύμα να πάρει την 6η θέση. Με ποιους;

Στην τελική πρόβα (φώτο) με τον Λεβαδειακό, από τους 20 παίκτες που χρησιμοποίησε ο κύριος Δώνης, μονάχα τρεις εκτιμούνται με εμπειρίες και αξία, επιπέδου άλφα εθνικής. Οι Διούδης, Κάτσε και Κουλιμπαλί. Καθόλου σίγουροι και οι τρεις μαζί ότι έχουν θέση σε ομάδα πρωταθλητισμού, ούτε καν στον κανονικό Παναθηναϊκό.

Ποια τύχη να περιμένει αυτόν τον φουκαρά Παναθηναϊκό, μάλιστα όταν ξεκινάει με μείον έξι, όχι λόγω τιμωρίας από επεισόδια, όπως τις δύο προηγούμενες φορές, αλλά λόγω αφραγκίας. Επειδή δεν πλήρωνε τα φέσια του, που σημαίνει ότι η ΠΑΕ είναι σε κατάσταση στριμοκωλέσιον.

Με μια κουβέντα. Ολοφάνερη η πρόβλεψη. Την παράσταση στο νέο πρωτάθλημα θα την κατακλέψει ο Παναθηναϊκός. Με όσα, αρνητικά βέβαια, αναμένονται να προκύψουν.

Όσο για την υποψηφιότητα του Παναθηναϊκού στη λίστα των ΠΑΕ για υποβιβασμό, σύμφωνα με στοιχηματική εταιρεία, έχω άποψη. Λογική, εντός πραγματικότητας είναι η πιθανότητα να φουντάρει αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός. Όπως επίσης αγωνιστικά, όχι από ποινές, όχι από αφαιρέσεις βαθμών, για να μη ξεχνιόμαστε, είχε υποβιβαστεί η ΑΕΚ το 2013. Τερμάτισε 15η, με 27 β., σε πρωτάθλημα 16 ομάδων.

Είναι, όμως, δυνατόν κοτζάμ Παναθηναϊκός να κατρακυλήσει στη Β’ εθνική, με κυβέρνηση Σύριζα; Χλωμό.

Υπ’ όψιν, αν όλα κυλήσουν ομαλά, οι εκλογές θα γίνουν Σεπτέμβριο 2019, άρα όταν θα έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Ο Σύριζα είναι ικανός να κάνει τα πάντα όλα, όπως ήδη κάνει τα πάντα όλα, ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να κρατήσει όσο γίνεται εκλογική πελατεία. Να χάσει από την ΝΔ, αλλά με αξιοπρεπές ποσοστό και οπωσδήποτε με διαφορά από το τρίτο κόμμα. Διαφορετικά, σε επίπεδο πρωταγωνιστή, δεν θα παραμείνει στο παιχνίδι.

Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα αποτελεί σκάνδαλο πρωτοφανές στην Ιστορία, χάρη στη συντηρητική και λαϊκίζουσα κυβέρνηση του Τσίπρα. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν αδειοδοτήθηκε, άρα σύμφωνα με τα ισχύοντα αποκλείεται από το πρωτάθλημα. Όμως!

Η κυβέρνηση από το φόβο, τον πανικό να χρεωθεί κομματικά, το λένε… πολιτικά, τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού, άλλαξε τα κόζα! Και παρενέβη παρασκηνιακά στο τέλος (!) του πρωταθλήματος 2017-18. Δεν έχει ξαναγίνει. Κι έτσι η ομάδα που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, θα είναι πάλι παρούσα.

Θα συμβεί, τελικά ο υποβιβασμός του Παναθηναϊκού, όμως μόνο αν κάνει… πάταγο. Όταν το έργο παίζεται στο πέφτει, δεν πέφτει, τότε οι λεγόμενες δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου, της διαφάνειας και ενάντια στην διαπλοκή, θα παρέμβουν για να ξανασώσουν τον Παναθηναϊκό. Μιλάμε σοβαρά. Μιλάμε κομματικά (το λένε πολιτικά).


Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ