Η ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ ''ΒΟΗΘΗΣΕ'' ΣΤΟ 5-1 ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

 

Το ξεχνάνε. Ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με δυο. Ποτέ μ’ έναν. Γι’ αυτό είναι παιχνίδι, όχι αθλητισμός. Και άρα δεν κρίνεται ο ένας χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν ο άλλος. Εκτός κι αν γίνει δεκτό πως η απόδοση της μιας ομάδας, αλλά και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, δεν εξαρτώνται από την άλλην.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 5-1 την άγνωστη, άπειρη, όμως αξιοπρεπή Ντουντελάνζ. Τρία ματς, τρεις ήττες, μηδέν γκολ. Κι όμως, η ομαδούλα βγήκε από τα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη για να παίξει ποδόσφαιρο. Με σεβασμό στο παιχνίδι, στη φανέλα της, και στην εξέδρα. Παρά την ολοφάνερη μειονεκτικότητα, σε κάθε τομέα, της πρωταθλήτριας του Λουξεμβούργου σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό.

Το λέω αλλοιώς. Η Ντουντελάνζ ντρόπιασε τις ελληνικές ομαδάρες. Που στην Ευρώπη κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο παίζουν προκλητικά με… σύστημα αμυντικό. Όπα, ωρέ, Ελληνάρες, θέλετε Ευρώπη; Ε, τότε θα συμπεριφέρεστε σαν κύριοι, όχι σαν κλεφτοκοτάδες. Αν δεν μπορείτε, αν δεν θέλετε να… διασυρθείτε, τότε να κάτσετε στο σπίτι σας. Να δείχνετε το πόσο… μεγάλη ομαδάρα είσαστε με τα σαπάκια του πρωταθλήματος.

Η  Ντουντελάνζ δεν έπαιξε αμυντικά κι έτσι βοήθησε τον Ολυμπιακό να σκοράρει πέντε φορές. Πέτυχε κι εκείνη το πρώτο της γκολ στην Ευρώπη. Να, γιατί το ποδόσφαιρο γεννάει το αναπάντητο(;) ερώτημα:

- Κέρδισε ο καλύτερος γιατί ήταν καλύτερος ή γιατί δικαίωσε την διαφορά του επειδή του το... επέτρεψε ο αντίπαλος;

Ερώτημα εύλογο, διότι στο ποδόσφαιρο ακόμα κι αν ο ένας αποδείξει στο γήπεδο ότι είναι καλύτερος δεν είναι σίγουρο πως τελικά θα βγει νικητής. 

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΚΚΑΛΗΣ- ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ